Πολιτική

Πελώνη: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν με καρδιογράφημα που αυτή τη στιγμή είναι σταθερό

Πελώνη: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν με καρδιογράφημα που αυτή τη στιγμή είναι σταθερό

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Από ελληνικής πλευράς προσερχόμαστε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με πολύ καλή και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Ελπίζουμε ότι θα εμπεδώσει όλο το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις μας. Ένα ακόμα βήμα», είπε αναφορικά με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ερντογάν

Η ειδική σύμβουλος διεθνούς πολιτικής και δημόσιας διπλωματίας του Πρωθυπουργού, κ. Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα.

«Από ελληνικής πλευράς προσερχόμαστε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με πολύ καλή και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Ελπίζουμε ότι θα εμπεδώσει όλο το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις μας. Ένα ακόμα βήμα», είπε αναφορικά με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ερντογάν και το Ανώντατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Σχετικά με τις θέσεις της Τουρκίας, επισήμανε ότι είναι γνωστές, όπως γνωστές είναι και οι ελληνικές. «Διαφωνίες υπάρχουν αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι διαφωνίες πρέπει να παράγουν διμερείς κρίσεις με μια γειτονική χώρα, και σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να είμαστε με το όπλο παρά πόδα ή σε μια οιονεί πολεμική κατάσταση και σε μια οριακή κατάσταση έντασης. Για αυτό θεωρώ ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί όλους τους τελευταίους μήνες ότι είναι ήδη μια σημαντική κατάσταση.

Το λέω γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε συγκριτικά και ιστορικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα έλεγα ότι μοιάζουν με καρδιογράφημα και αυτή τη στιγμή είναι σε μια σταθερή φάση και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και να βελτιωθεί.»

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να επισκεφτεί ο κ. Ερντογάν τη Θράκη, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο καθώς δεν έχει προγραμματιστεί μια τέτοια επίσκεψη.

Τέλος, ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι η Χάγη είναι σχετικά κοντά, η εξειδικευμένη σύμβουλος του πρωθυπουργού σχολίασε ότι: «ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς, αλλά σημασία έχει να συζητάμε με ηρεμία και να προχωρούμε στη βελτίωση του κλίματος των σχέσεων.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments