Πολιτική

Στίγκας για φορολογικό: Τα νέα φορολογικά μέτρα δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή

Στίγκας για φορολογικό: Τα νέα φορολογικά μέτρα δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή

Πηγή Φωτογραφίας: [365608] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τα «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» άσκησε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ ζήτησε την απόσυρσή του.

Κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τα «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» άσκησε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ ζήτησε την απόσυρσή του.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθείτε δεν επαρκούν και παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή. Αντίθετα, πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και προστατεύετε τα μεγάλα εισοδήματα και τις πολυεθνικές εταιρείες», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «Εάν πράγματι επιδιώκατε και επιθυμούσατε πραγματικά να καταπολεμήσετε την φοροδιαφυγή, θα έπρεπε να αξιοποιήσετε τα σύγχρονα εργαλεία ελέγχου οικονομικών υπηρεσιών, που διατυμπανίζετε ότι έχετε στη διάθεσή σας και να μην καταφεύγετε σε παλαιές πρακτικές θέσπισης τεκμηρίων, που ενεργούν τόσο ισοπεδωτικά όσο και άδικα σε αυτές τις επαγγελματικές κατηγορίες».

Όσον αφορά την εισαγωγή του φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, σημείωσε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»: «Η φορολόγηση για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτηθεί, κατευθύνουν σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση το μεγαλύτερο τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των επιστημόνων, η οποία έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους προβλήματα, ως αποτέλεσμα της πολύχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω της ακρίβειας, της πανδημίας, των μνημονίων, του πληθωρισμού, της ενεργειακής κρίσης και πολλών άλλων παραγόντων».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «κυβέρνηση δεν λαμβάνει τίποτα υπόψη της και αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του ενεργού δυναμικού της οικονομίας θα πληγεί άμεσα με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο και θα οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας, άλλους στην εξαθλίωση και άλλους στην ανεργία». Αμέσως μετά υποστήριξε ότι «η μεσαία τάξη είναι αυτή που θα πληγεί περισσότερο και θα αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε βασικές υποχρεώσεις μιας και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και έχει απολέσει ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών με κίνδυνο τη λήψη καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος τους».

Ο κ. Στίγκας ανέφερε, επίσης, ότι «μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει με 400 ή 600 ευρώ και με κουπόνια σοβιετικού τύπου», ενώ ισχυρίστηκε πως «ευημερούν οι αριθμοί, αλλά πεθαίνουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα». Αναρωτήθηκε δε, «πώς γίνεται να μας αναβαθμίζουν οι ξένοι οίκοι και εδώ να έχουν φτάσει σε 120 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη».

Ακόμα, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» σημείωσε ότι πολύς κόσμος υποφέρει από την αισχροκέρδεια, ζήτησε την μείωση του ΦΠΑ, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος, ο κ. Στίγκας εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, επειδή, όπως ανέφερε, «ήταν μεταξύ αυτών που έβαλαν την υπογραφή τους για το “εθνοκτόνο μνημόνιο”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments