Διεθνή

Bregret: Οι Βρετανοί αντίθετοι στο Brexit

Bregret: Οι Βρετανοί αντίθετοι στο Brexit

Πηγή Φωτογραφίας: Workersliberty.org

Μετανοημένοι εμφανίζονται οι Βρετανοί πολίτες για την έξοδό τους από την Ε.Ε.

Ο βρετανικός λαός μετανοεί για το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ανεξάρτητης δεξαμενής σκέψης British Future.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν πως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν λάθος, με το 36% να εξακολουθεί να είναι υπέρ και το 15% να μην το γνωρίζει. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 52% των πολιτών επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει στενότερη σχέση με την ΕΕ, ενώ μόνο το 12% δηλώνει ότι πρέπει να έχει πιο μακρινή σχέση, με το 27% να τάσσεται υπέρ της διατήρησης του υφιστάμενου status quo.

Πιο συγκεκριμένα, το 61% των πολιτών τάσσεται πλέον υπέρ της στενότερης συνεργασίας με την ΕΕ τόσο σε θέματα εμπορίου όσο και σε θέματα επιστήμης και έρευνας. Περίπου το 68% υποστηρίζει τη στενότερη συνεργασία σε θέματα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας, το 57% στις τελωνειακές ρυθμίσεις και το 57% στη διεθνή υγεία.

Στην ερώτηση ποια σχέση θεωρούν πιο σημαντική για την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48%) κατέταξαν την ΕΕ στην πρώτη θέση, πάνω από τις ΗΠΑ (27%) και την Κοινοπολιτεία (25%).

Σύμφωνα με την έκθεση, “η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών υποστηρίζει ότι μειώνει την υποστήριξη των σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ το 2016 μεταξύ των ψηφοφόρων (56%) και των υπόλοιπων (73%), καθώς και μεταξύ των υποστηρικτών των Συντηρητικών (61%) και των υποστηρικτών των εργατικών (68%). Είναι σημαντικό ότι η υποστήριξη για να πέσουν οι τόνοι ήταν σταθερή: περίπου 6 στους 10 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που είχαν δικαίωμα ψήφου κατά τη στιγμή του δημοψηφίσματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments