Διεθνή

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ: Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ: Τι συζητήθηκε

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως το κοινό αυτό έδαφος «είναι εκεί και καθορίζεται από τα ίδια τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Μια ξαφνική συνάντηση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ το βράδυ της Δευτέρας (11/12) σε κοινωνική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο φόντο του διορισμού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, όπως δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, υπογραμμίζοντας πως δεν θα είναι αυτός που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά ένα σημαντικό βήμα για να βρεθεί κοινό έδαφος.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως το κοινό αυτό έδαφος «είναι εκεί και καθορίζεται από τα ίδια τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το euronews, σημείωσε πως «γνωρίζει τις δυσκολίες και μετέφερε στον τουρκοκύπριο ηγέτη την ελπίδα του ότι θα προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών».

«Είμαστε έτοιμοι από δικής μας πλευράς, γνωρίζουμε παρά πολύ καλά τι επιδιώκουμε μέσα από το τραπέζι των συνομιλιών, γνωρίζουμε ποιος είναι ο τελικός στόχος και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν από δικής μας πλευράς έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό τον στόχο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Τατάρ επεσήμανε πως «ελπίζουμε ότι θα μπορέσει η απεσταλμένη να μάθει εάν υπάρχει κοινό έδαφος για επανάληψη των συνομιλιών».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ευχαρίστησε τον Κόλιν Στιούαρτ για την πρόσκληση.

«Είμαι χαρούμενος που συναντήσαμε πολλούς ωραίους ανθρώπους εδώ, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Χριστοδουλίδη βεβαίως και της συζύγου του» ανέφερε.Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος, είπε ότι προφανώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας με αμοιβαίο σεβασμό «είναι πολύ σημαντικός (ο αμοιβαίος σεβασμός), είναι η λέξη κλειδί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments