Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στον αγώνα κατά της οπαδικής βίας

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στον αγώνα κατά της οπαδικής βίας

Πηγή Φωτογραφίας: [362734] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αποφασισμένη να πατάξει τη βία στους αθλητικούς χώρους είναι η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και να ασκήσει τα καθήκοντα που της έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, τόνισε πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν ίστανται. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, έχουν τεθεί όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί και τα διαθέσιμα μέσα στον αγώνα κατά της βίας για τον εντοπισμό ατόμων που ενεργούν ως εγκληματικές συμμορίες, καθιστώντας σαφές πως η πολιτεία δεν επιδείξει ανοχή στα κρούσματα ανομικών συμπεριφορών. 

Στον αγώνα κατά της βίας ρίχνονται η Δικαιοσύνη, η αστυνομία, το ηλεκτρονικό έγκλημα και κάθε υπηρεσία που μπορεί να συμβάλει στην εκρίζωση αυτών των φαινομένων και των συμμοριών που ενεργούν ανάλογα καθώς και στην αποκάλυψη όσων κρύβονται από πίσω καθοδηγώντας ή υποκινώντας τις βιαιότητες. Εξάλλου, καθόλου συμπτωματική δεν θεωρείται η συμμετοχή στην σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, του διοικητή της ΕΥΠ, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απαιτεί την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις περιπτώσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς, την παρουσίαση όλων των διαθέσιμων στοιχείων στις αρχές για αξιολόγηση στο πλαίσιο της διαδικασίας έρευνας, την αναζήτηση των φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και την αναζήτηση της παρουσίας εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο. Ένα γεγονός που όχι μόνο τονίζει τη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοια φαινόμενα, αλλά τονίζει και το βάρος που δίνει η κυβέρνηση.

Υπό τη σκιά των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης, έξω από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη και της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, το βάρος των ερευνών και των νέων μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση ρίχνεται στην αποκάλυψη όσων χρηματοδοτούν, υποκινούν και χρησιμοποιούν τους “οπαδικούς” στρατούς για να εξυπηρετήσουν δικές τους επιδιώξεις.

Κυβερνητικό στέλεχος περιγράφει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ως «μοντέλο Χρυσής Αυγής», δηλαδή ότι έγινε για να αποκαλυφθεί η εγκληματική οργάνωση των νεοναζί θα γίνει και τώρα για να αποκαλυφθούν οι εγκληματικές οργανώσεις που δρουν υπό το πρόσχημα του οπαδισμού. «Η Δικαιοσύνη θα κληθεί να εντοπίσει ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ στο στόχαστρο θα μπουν και αυτοί που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων «στρατών», οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», τόνισε ο κ. Μαρινάκης δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments