Διεθνή

ΟΗΕ: Ο πληθυσμός της Γάζας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης

ΟΗΕ: Ο πληθυσμός της Γάζας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Ladrenche.fr

«Ο πληθυσμός της Γάζας δεν έχει χρόνο, ούτε επιλογές».

Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό σχεδόν πλήρη αποκλεισμό και βομβαρδίζεται συνεχώς από το Ισραήλ. Ο πληθυσμός του θύλακα «δεν έχει πλέον χρόνο, δεν έχει επιλογές» δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Γενεύη δήλωσε για τη Λωρίδα της Γάζας ότι «απέναντι στους βομβαρδισμούς, στις στερήσεις και στις αρρώστιες, σε έναν χώρο όλο και πιο περιορισμένο, οι Παλαιστίνιοι είναι αντιμέτωποι με το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας τους από το 1948 και εντούτοις ήταν μια οδυνηρή ιστορία».

Σύμφωνα με τον ίδιο,  οι κάτοικοι της Γάζας ήδη στοιβάζονται στο λιγότερο από το ένα τρίτο του αρχικού εδάφους, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα. Ακόμη, ανέφερε πως είδε είδε ένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια να ακινητοποιείται από τον πληθυσμό και να τη τρώει με μανία μέσα στον δρόμο.

«Είναι μη ρεαλιστικό να νομίζουμε ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν ανθεκτικοί απέναντι σε τέτοιες συνθήκες διαβίωσης, κυρίως όταν τα σύνορα είναι τόσο κοντά»,  πρόσθεσε.

Η πόλη της Ράφα στα αιγυπτιακά σύνορα, όπου βρίσκεται το μοναδικό ανοιχτό πέρασμα στην ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Λωρίδα της Γάζας, από 280.000 κατοίκους που είχε, τώρα αριθμεί «περισσότερο από ένα εκατομμύριο», υπογράμμισε ο Λαζαρινί. Η ικανότητα της UNRWA να παρέχει υπηρεσίες στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νεκροί του πολέμου ανέρχονται σε 18.608. Στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου η Χαμάς σκότωσε 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ και πήρε 240 ομήρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments