Ελλάδα

Ένα ακόμη πανευρωπαϊκό βραβείο στην Ελλάδα για την προστασία των παιδιών

Ένα ακόμη πανευρωπαϊκό βραβείο στην Ελλάδα για την προστασία των παιδιών
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης του Εγκλήματος (ECPA) απονέμεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει το  EUCPN  για την ανταλλαγή και διάδοση εμπειριών και γνώσεων

Μια ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση έλαβε η Ελλάδα για τον αγώνα της για την προστασία της παιδικής ηλικίας.  Η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής προστασίας, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφίας Βούλτεψη και με Γενικό Γραμματέα τον κ. Ηρακλή Μοσκώφ, έλαβε το δεύτερο βραβείο του ευρωπαϊκού δικτύου Πρόληψης του εγκλήματος EUCPN και του ετήσιου διαγωνισμού βέλτιστων πρακτικών πρόληψης της εμπορίας ανθρώπων, που φιλοξενήθηκε από την ισπανική προεδρεία στη Βαλένθια.  

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης του Εγκλήματος (ECPA) απονέμεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει το  EUCPN  για την ανταλλαγή και διάδοση εμπειριών και γνώσεων σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη του εγκλήματος και την αύξηση της ασφάλειας στα κράτη μέλη της ΕΕ .  

Το ECPA είναι ένας διαγωνισμός που επιβραβεύει το καλύτερο ευρωπαϊκό έργο πρόληψης του εγκλήματος. Τα υποψήφια έργα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τις βέλτιστες πρακτικές.  

Η Ελλάδα παρουσίασε τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης ( ΕΜΕΑ), ο οποίος έχει συμβάλει μέχρι στιγμής στον εντοπισμό και τη φιλοξενία χιλιάδων ανηλίκων, που διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες. Ο ΕΜΕΑ επελέγη φέτος ως το δεύτερο καλύτερο έργο πρόληψης του εγκλήματος σύμφωνα με τις προτεραιότητες της ΕΕ. 

 Ένας από τους κύριους στόχους του Μηχανισμού είναι η εξάρθρωση  κυκλωμάτων παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ασυνόδευτων παιδιών. 

Ο Εθνικός Μηχανισμός περιλαμβάνει τηλεφωνική γραμμή για τον εντοπισμό παιδιών σε ανάγκη, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα,  και είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες. 

Πρόκειται για τον αριθμό  0030 – 2132128888 και 0030 – 6942773030, μέσω WhatsApp ή Viber. 

Το βραβείο παρέλαβε η ελληνική αντιπροσωπεία που απαρτιζόταν από μέλη του ΕΜΕΑ, εκπρόσωπο της Άρσις  Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εκπρόσωπο του ΔΟΜ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments