Ελλάδα

73χρονος επιχειρηματίας της νυχτερινής ζωής οδηγούσε επί 85 λεπτά ανάποδα στην «καρδιά» της Αθήνας

73χρονος επιχειρηματίας της νυχτερινής ζωής οδηγούσε επί 85 λεπτά ανάποδα στην «καρδιά» της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Mega, ο 73χρονος επιχειρηματίας, που διατηρεί νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Μύκονο, έφτασε στο σημείο να κινείται ανάποδα επί της βασιλίσσης Σοφίας και παρά τα σήματα που του έκαναν περιπολικά έφτασε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην Παλλήνη όπου το όχημά του ακινητοποιήθηκε.

Επιχειρηματίας οδηγούσε για 85 λεπτά ανάποδα μέσα στην Αθήνα - Τον εντόπισαν στη Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασε μέχρι Παλλήνη!

Απίστευτο περιστατικό στην καρδιά της Αθήνας με επιχειρηματία να προβαίνει σε ρεσιτάλ παραβάσεων για μία ώρα και 25 λεπτά. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Mega, ο 73χρονος επιχειρηματίας, που διατηρεί νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Μύκονο, έφτασε στο σημείο να κινείται ανάποδα επί της βασιλίσσης Σοφίας και παρά τα σήματα που του έκαναν περιπολικά έφτασε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην Παλλήνη όπου το όχημά του ακινητοποιήθηκε.

Ο 73χρονος συνελήφθη και σε βάρος του κόπηκαν μια σειρά από πρόστιμα για όλα όσα έκανε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην καταδίωξη, ο 73χρονος αρχικά εντοπίστηκε στις 06:20 το πρωί να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα. Περιπολικά της αστυνομίας φτάνουν στο σημείο, αλλά ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώνεται. Αναπτύσσει ταχύτητα και αρχίζει να κάνει το γύρο της Αθήνας στο αντίθετο ρεύμα, με τη μία παράβαση να διαδέχεται την άλλη.

Άμεσα με τη χρήση των φωτεινών και ηχητικών μέσων τού έγινε σήμα για να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε.

Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου συνεχίζεται και μαζί οι ζημιές, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να μπλοκάρουν το όχημα και ταυτόχρονα να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει τραυματισμός.

«Εν συνεχεία κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια», αναφέρουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, έφτασε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια στις 7:45 προχθές το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως.

Πάνω από 20 παραβάσεις ο 73χρονος επιχειρηματίας – Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για πάνω από τρία χρόνια

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σημειώνουν τις παραβάσεις και να κόβουν πρόστιμα, 17 για τα κόκκινα φανάρια που παραβίασε, 2 για οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο, μία για παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας, ενώ το αλκοτέστ που του έγινε, έδειξε πως ήταν μεθυσμένος. Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερα από τρία χρόνια (1.160 ημέρες συνολικά), του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 400 ημέρες, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας που ζήτησε από την πρώτη στιγμή δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει, καλείται να εξηγήσει στη δικαιοσύνη τα όσα έκανε, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

«Δεν είναι κακοποιό στοιχείο», λέει ο δικηγόρος του οδηγού

Μιλώντας στο MEGA o Θοδωρής Παναγιώτου, δικηγόρος του οδηγού, τόνισε πως ο εντολέας του δεν είναι κακοποιό στοιχείο. «Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που είχαν τραγική κατάληξη. Είναι λογικό μία τέτοια περίπτωση να απασχολεί την κοινή γνώμη και να τίθονται διάφορα ερωτήματα», είπε.

«Θέλω να διαβεβαίωσω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο κακοποιό στοιχείο ή κάποιον εγκληματία. Είναι ένας απλός πολίτης. Υπήρξε αυτό το περιστατικό που πράγματι εγείρει κάποια ζητήματα».

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί διότι ήταν μεθυσμένος, με τις Αρχές να αναφέρουν πως το επίπεδο της μέθης του δεν δικαιολογεί την τρελή πορεία που ακολούθησε.

Ποιο είναι τo προφίλ του 73χρονου

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA, ο οδηγός είναι επιχειρηματίας με νυχτερινά μαγαζιά σε Αθήνα και Μύκονο. Το 2005 απασχόλησε τις Αρχές όταν έγινε έφοδος της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το 2012 σημειώθηκε δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση των νυχτερινών κέντρων πέρασε στον γιο του, ενώ η κόρη του διαπρέπει στο χώρο του μόντελινγκ.

«Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία είτε θα τον καταδικάσει είτε όχι. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία, δεν ισχύουν αυτά που λένε. Το αλκοόλ ήταν κάτω από τα όρια, δεν πίνειΟ συγκεκριμένος έχει πρόβλημα με την καρδιά του, παίρνει χάπι και δεν καταναλώνει αλκοόλ. Αυτά που λέγονται δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», αναφέρει στο MEGA το οικογενειακό περιβάλλον του  επιχειρηματία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments