Nέα της αγοράς

Έρχονται τα πλωτά «lego» νοσοκομεία – 250 εκατ. αναζητά ο Γερμανός Ulrich Marseille

Έρχονται τα πλωτά «lego» νοσοκομεία – 250 εκατ. αναζητά ο Γερμανός Ulrich Marseille

Πηγή Φωτογραφίας: nemesis hd, Έως και 250 εκατ. ευρώ αναζητά ο Γερμανός επιχειρηματίας στον τομέα της υγείας Ulrich Marseille, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εταιρεία Worldwide Hospitals, που κατασκευάζει και λειτουργεί πλωτά νοσοκομεία για την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο.

Το εγχείρημα μετατρέπει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε πλωτά νοσοκομεία 

Έως και 250 εκατ. ευρώ αναζητά ο Γερμανός επιχειρηματίας στον τομέα της υγείας Ulrich Marseille, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εταιρεία Worldwide Hospitals, που κατασκευάζει και λειτουργεί πλωτά νοσοκομεία για την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο.

Το εγχείρημα μετατρέπει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε πλωτά νοσοκομεία που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε παράκτιες περιοχές που έχουν ανάγκη, όπως αυτά που σταθμεύουν στην ανατολική Μεσόγειο για μετριάσουν την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Το Worldwide Hospitals είναι το πρώτο κερδοσκοπικό έργο του είδους του, σύμφωνα με τον Marseille, που αναφέρει πως η πρόκληση είναι να ανακτηθεί η αρχική επένδυση και στη συνέχεια να αποφέρουν κέρδος οι ιατρικές πράξεις. Τα δύο πρώτα από τα επτά πλοία θα αναπτυχθούν δωρεάν στα ανοιχτά της Σιέρα Λεόνε και του Καμερούν στις αρχές του επόμενου έτους, με σκοπό να γίνει γνωστή η πρωτοβουλία και να ανοίξει ο δρόμος για συμβάσεις με κυβερνήσεις ή οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με μονάδες που μοιάζουν με εμπορευματοκιβώτια και μεταφέρουν ιατρικό εξοπλισμό επιλεγμένο για να ταιριάζει καλύτερα στις έκτακτες ανάγκες. Μπορούν να λειτουργήσουν στη θάλασσα, αλλά η κύρια χρήση τους θα είναι στην ξηρά, όπου τα στοιχεία θα μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν νοσοκομεία.

«Είναι σαν Lego», είπε χαρακτηριστικά ο Marseille, σε συνέντευξή του στο Βερολίνο. «Υπάρχει πραγματικά τεράστια ανάγκη παγκοσμίως».

Με την UBS Group AG ως οικονομικό σύμβουλο, ο 67χρονος επιχειρηματίας ξεκινά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Το ταμείο που δημιουργήθηκε για το έργο, το οποίο διαχειρίζεται η European Capital Partners, απαιτεί ως ελάχιστη επένδυση το 1 εκατ. ευρώ. Προσφέρει μέρισμα έως και 7% ξεκινώντας από τον τρίτο χρόνο, ανάλογα με το πόσο καλά πηγαίνουν οι επιχειρήσεις. Πιθανότατα θα υπάρξουν άλλοι έξι γύροι χρηματοδότησης, ενώ θα εξεταστεί και μια αρχική δημόσια προσφορά στα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments