Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Βρισκόμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Βρισκόμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

Πηγή Φωτογραφίας: [366034] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το 2024 θα είναι σημαντικό για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ανασκόπηση στην περασμένη χρονιά και τόνισε πως το 2024 θα είναι σημαντικό για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία.

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, με πρώτη εκείνη της Παιδείας χαρακτηρίζοντας την ιστορική. Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως η ίδρυση μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κινητικότητα, όμως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που κάνει ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το πιο έγκυρο παγκόσμιο περιοδικό ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς αναγνωρίζοντας ότι ο λαός μας άφησε πίσω του τα χρόνια της κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Αυτό μας οπλίζει με αισιοδοξία για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Όπως γνωρίζετε, σας ενημέρωσε είδα και ο αρμόδιος υπουργός, εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια πιστεύω ιστορική μεταρρύθμιση, την ουσιαστική κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση με την δυνατότητα πια ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, μια μεταρρύθμιση που θεωρώ ότι άργησε αρκετά χρόνια για να υλοποιηθεί στην χώρα μας όμως οι συνθήκες πια είναι ώριμες και πιστεύω ότι θα στηριχτεί από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Και βέβαια θέλω να τονίσω δυο πράγματα κυρία Πρόεδρε. Πρώτον ότι η μεταρρύθμιση αυτή συνοδεύεται από ακόμα πιο τολμηρές αλλαγές για την λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου το οποίο εξακολουθούμε και στηρίζουμε με όλα τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας και δεύτερον ότι οι προδιαγραφές που θα τεθούν για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε με άλλα λόγια να αναβαθμίσουμε συνολικά την ανώτατη παιδεία στη χώρα μας και δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απελευθέρωση να μετατραπεί ουσιαστικά σε μία συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της μεταρρύθμισης».

Σακελλαροπούλου: Μεγάλο στοίχημα η ακρίβεια

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών και η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η κυρία Σακελλαροπούλου, σημείωσε ότι μέρες που είναι κανείς δεν πρέπει να μένει και να νιώθει μόνος. Και από την πλευρά της επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια κατά την διάρκεια των ταξιδιών της στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments