Διεθνή

Δύο νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από τον ισχυρότατο σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Δύο νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από τον ισχυρότατο σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Η Ιαπωνία ταρακουνήθηκε από τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω της δυο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί ζημίες

Η Ιαπωνία ταρακουνήθηκε από τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω της δυο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα τοπική ώρα, χτύπησε ο σεισμός και η γη άρχισε να σείεται στην επαρχία Ισικάουα στην Ιαπωνία, σπέρνοντας τον πανικό, στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Μέσα σε δευτερόλεπτα από το χτύπημα του Εγκέλαδου, κτίρια κατέρρευσαν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, με μέγεθος 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι Αρχές εξέδωσαν άμεσα προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ τα πρώτα κύματα χτύπησαν τη δυτική ακτογραμμή της Ιαπωνίας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιόμετρα, μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός, απ’ άκρη σε άκρη, στην Ιαπωνία. Οι Αρχές κάλεσαν εκατομμύρια κατοίκους κοντά στις ακτές, να απομακρυνθούν άμεσα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί ζημίες.

Έτρεμε όλο το σπίτι

Τις δραματικές στιγμές της σεισμικής δόνησης περιέγραψε στο MEGA ο Ιωάννης Λαντούρης, Έλληνας κάτοικος Ιαπωνίας που ζει κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

«Έτρεμε ολόκληρο το σπίτι. Μένουμε σε μονοκατοικία και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, επειδή δεν μπορούσες να σταθείς στα πόδια σου. Το πάτωμα αρχίζει να πηγαίνει πάνω-κάτω. Το ψυγείο, το οποίο το έβλεπα από την κουζίνα, ήταν 120 κιλά ψυγείο, το οποίο χοροπήδαγε στο πάτωμα», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments