Πολιτική

Ανασχηματισμός: Επιστρέφει στο γνώριμο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ανασχηματισμός: Επιστρέφει στο γνώριμο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συνδέσει το όνομά του με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με τον ανασχηματισμό να ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φεύγει από το υπουργείο Υγείας και πηγαίνει στο Μέγαρο της Κατεχάκη, σε ένα υπουργείο που δεν του είναι καθόλου άγνωστο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωσή τριών από τις πιο μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα: τη 17 Νοέμβρη, τον ΕΛΑ και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που «κλείδωσε» για να διαδεχθεί τον Γιάννη Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διατελέσει υπουργός Δημοσίας Τάξεως από το 1999 έως το 2003 στις κυβερνήσεις του Σημίτη.

Έξι χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου ως τις 17 Μαΐου 2012 – στην κυβέρνηση Παπαδήμου – διετέλεσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τον Ιούλιο του 2019 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά αντικαταστάθηκε το 2021 από τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στις 3 Μαρτίου 2022 έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στην κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments