Τεχνολογία

SpaceX: Πρώτη εκτόξευση δορυφόρων Starlink που συνδέονται με κινητά

SpaceX: Πρώτη εκτόξευση δορυφόρων Starlink που συνδέονται με κινητά

Πηγή Φωτογραφίας: intuji, Η αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ εκτόξευσε τους πρώτους δορυφόρους της υπηρεσίας Starlink που θα επικοινωνούν απευθείας με συμβατά smartphone.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία δορυφορικής σύνδεσης θα είναι διαθέσιμη σε πελάτες της αμερικανικής T-Mobile.

Η αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ εκτόξευσε τους πρώτους δορυφόρους της υπηρεσίας Starlink που θα επικοινωνούν απευθείας με συμβατά smartphone.

Η ανακοίνωση ήρθε την Τετάρτη από την αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, η οποία θα προσφέρει την υπηρεσία της SpaceX σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ.Φέτος αναμένονται στην αγορά πολλά μοντέλα Android με δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης

Οι σημερινές υπηρεσίας δορυφορικής τηλεφωνίας απαιτούν ειδικές συσκευές μεγάλου κόστους και συχνά βασίζονται σε γεωστατικούς δορυφόρους που κινούνται σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων.

Το πλεονέκτημα των δορυφόρων του Starlink είναι κινούνται σε ύψος μόνο μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει ότι λιγότερο χρόνο για να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα.

Εκτός από τη συμφωνία της με την T-Mobile, αναφέρει το Reuters, η SpaceX βρίσκεται σε επαφές και με άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως η ιαπωνική KDDI, η αυστραλιανή Optus, η νεοζηλανδική One NZ και η καναδική Rogers.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία θα επιτρέπει μόνο την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, αργότερα όμως θα επεκταθεί με κλήσεις φωνής και σύνδεση δεδομένων.

Το ίδιο ισχύει για την υπηρεσία που προσφέρει η Apple στους χρήστες iPhone 13 και 14, η οποία βασίζεται στο δίκτυο δορυφόρων της Globalstar.

Φέτος αναμένονται στην αγορά πολλά μοντέλα Android με δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης, χάρη στα νέα τσιπ που λάνσαρε η Qualcomm.

Μέχρι σήμερα η SpaceX έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 4.000 δορυφόρους Starlink και εξυπηρετεί 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments