Ελλάδα

Μετεωρολόγοι περιμένουν χιόνια και στην Αττική – Νέο ισχυρότερο ψυχρό κύμα τέλος της εβδομάδας

Μετεωρολόγοι περιμένουν χιόνια και στην Αττική – Νέο ισχυρότερο ψυχρό κύμα τέλος της εβδομάδας

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα μισά του Ιανουαρίου για να δούμε στους προγνωστικούς χάρτες καιρού τα πρώτα “σκληρά” κρύα»

Μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή ενόψει με χιόνια ακόμη και στην Αττική, τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης και παραπέμπει στην πρόγνωσή του στην ιστοσελίδα του, σημειώνοντας: «Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα μισά του Ιανουαρίου για να δούμε στους προγνωστικούς χάρτες καιρού τα πρώτα “σκληρά” κρύα να προσεγγίζουν και τη χώρα μας τα οποία είναι σε θέση να φέρουν και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις».

Έτσι λοιπόν το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη μια μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα, τονίζει ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αν και σύντομης διάρκειας αυτό το ψυχρό κύμα, θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά αξιοπρεπώς αρκετά ορεινά – ημιορεινά τμήματα της χώρας μας χαρίζοντας τον χορό των χιονονιφάδων και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Ενδεικτικός της όλης κατάστασης ο χάρτης χιονόπτωσης που ακολουθεί όπου βλέπουμε τις λευκές αποχρώσεις να κυριαρχούν από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ακόμη όμως και σε νησιά μας στο βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο π.χ Λήμνος.

«Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω. Έτσι λοιπόν για όσους το λέει η καρδούλα τους μπορούν μέσα στην Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού να δουν στη χειρότερη τις χιονονιφάδες να πέφτουν π.χ κορυφές Υμηττού και στην καλύτερη αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού π.χ στα ψηλά της Πάρνηθας», τονίζει ο μετεωρολόγος.

«Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα είναι η μόνη που θα μας απασχολήσει αυτή την εβδομάδα μιας και προς το τέλος της ένα νέο ισχυρότερο ψυχρό κύμα θα “χτυπήσει” την πόρτα της χώρας μας όπου ίσως δούμε τον λευκό επισκέπτη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα π.χ βόρεια προάστια Αττικής», καταλήγει.

Και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκανε λόγο για δύο κύματα ψύχους θα επηρεάσουν τη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα αρχής γενομένης από την Τρίτη 9/1. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση έως και 8 βαθμούς, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9 μποφόρ. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Συγκεκριμένα, χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν και στην Πάρνηθα, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, ενώ το δεύτερο κύμα ψύχους αναμένεται την Παρασκευή 12/1 με τη θερμοκρασία να πέφτει κι άλλο και τους ισχυρούς ανέμους να επιστρέφουν στο Αιγαίο.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά της Αττικής, όπως επίσης και τα βόρεια προάστια, τα οποία δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments