Πολιτική

Ποια νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή

Ποια νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: [365962] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέοι ποινικοί κώδικες, επιστολική ψήφος, μη κρατικά ΑΕΙ και αργότερα γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Με ένα εντυπωσιακό παλμαρέ έντονης κοινοβουλευτικής δραστηριότητας με ψήφιση πολλών και σημαντικών νομοσχεδίων, ανοίγει η Βουλή τις εργασίες της για τη νέα χρονιά.

Η ατζέντα των νομοθετικών παρεμβάσεων που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στην Ολομέλεια, περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα παρεμβάσεων, όπως οι νέοι Ποινικοί Κώδικες και η επιστολική ψήφος, ενώ ζητούμενο παραμένει ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Συγκεκριμένα, αύριο, η καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου θα συζητήσει το νομοσχέδιο για τη σύμβαση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο θα επιτρέψει την είσοδο του “Ελ. Βενιζέλου” στο χρηματιστήριο. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στη συνέχεια θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και αμέσως μετά η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, η οποία πρόκειται να εφαρμοστεί στις ευρωεκλογές. Το νομοσχέδιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί στην Ολομέλεια προς εξέταση μέχρι το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί και η εισήγηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αθλητική βία και ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Αυτό που δεν είναι σαφές προς το παρόν, ωστόσο, είναι ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να επανακαταθέσει την ίδια ημέρα το νομοσχέδιο του 2022, το οποίο θα αναγνωρίζει το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή εκτός γάμου, την υιοθεσία και την τεκνοποίηση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει δημόσιο διάλογο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και κυρίως για την τεκνοθεσία, με στόχο να ξεπεραστεί η έντονα αρνητική γνώμη της κοινωνίας που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και η αρνητική στάση αρκετών “γαλάζιων” βουλευτών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τις βασικές παραμέτρους των ρυθμίσεων σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη στη δημόσια τηλεόραση. 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη στον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ και, μεταξύ άλλων, θα δηλώσει τι θα κάνει. Αναμένεται να φέρει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή σύντομα, το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με κύριο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments