Πολιτική

Γάμος ομόφυλων: Σε στάση αναμονής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Γάμος ομόφυλων: Σε στάση αναμονής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Περιμένοντας τις διευκρινίσεις του πρωθυπουργού.

Η σημερινή παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη αναμένεται να βοηθήσει τους ίδιους τους βουλευτές της ΝΔ, αφού ακούσουν τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν όταν το σχέδιο νόμου ψηφιστεί στη Βουλή.

Ενώ υπάρχουν περισσότερα από δέκα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που έχουν δηλώσει αρνητική θέση σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κατ’ αρχήν, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που παραμένουν επιφυλακτικοί και τηρούν στάση αναμονής μέχρι να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον διάλογο που θα ακολουθήσει, ακόμη και σε κομματικό επίπεδο, θα τονίσουν τα αιτήματά τους σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, τα οποία σήμερα δεν αναγνωρίζονται παρά την ήδη υπάρχουσα ύπαρξή τους, με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Παράλληλα, όμως, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα παρουσιάσει και θα εξηγήσει και την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες, τονίζοντας ότι 36 χώρες έχουν νομιμοποιήσει την ισότητα στο γάμο και 39 χώρες έχουν νομιμοποιήσει την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όσο για το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της ΝΔ, ουδείς γνωρίζει αν ο πρωθυπουργός θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του και για αυτό το θέμα. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χθες ότι αυτή είναι μια απόφαση που έχει πάρει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι η μόνη διαφοροποίηση αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη και με 3-4 υφυπουργούς να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Ωστόσο, το εύρος των πιθανών διαφοροποιήσεων στη ΝΔ καταδεικνύεται από το προηγούμενο που δημιούργησε η στάση γαλάζιων βουλευτών όταν εισήχθη το σύμφωνο συμβίωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν περισσότεροι από 40 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που ήταν ακόμη στη Βουλή το 2015 και δεν ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αν και η στάση τους σε αυτή την ψηφοφορία δεν προϊδεάζει για τις σημερινές τους ενέργειες, η εικόνα που παρουσίασαν τότε οι ΚΟ της ΝΔ είναι ενδεικτική των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν στη ΝΔ για τα θέματα αυτά.

Περισσότεροι από 20 είχαν δώσει αρνητική ψήφο στο σύμφωνο συμβίωσης και μεταξύ αυτών ο νυν υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης που επιμένει στην αρνητική του θέση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Επισημαίνεται ότι από τους νυν βουλευτές όχι στο σύμφωνο συμβίωσης είχαν πει εκείνη την περίοδο οι Άννα Καραμανλή, Κώστας Βλάσης,Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Μανώλης Κόνσολας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή, Νότης Μηταράκης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Βασίλης Γιόγακας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments