Πολιτική

Σήμερα οι αποκαλύψεις για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Σήμερα οι αποκαλύψεις για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ερωτηματικό παραμένει το εάν θα τεθεί από τον πρωθυπουργό ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Σήμερα, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με το σημαντικό και ακανθώδες ζήτημα της τεκνοθεσίας να αναδεικνύεται σε βασικό σημείο διαφωνίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στην ανάγκη για επερχόμενες ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια, ως αποτέλεσμα της πραγματικότητας που ήδη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, καθώς και στην υποχρέωση της πολιτείας να επιλύσει αδικαιολόγητες ανησυχίες σε βάρος ατόμων του ιδίου φύλου.

Αναμένεται να τονιστεί πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε έναν διεξοδικό διάλογο για το θέμα, καθώς και να ακούσει τα επιχειρήματα όσων αντιδρούν, προκειμένου να επιλυθούν τυχόν παρεξηγήσεις ή ανακρίβειες που μπορεί να ρίξουν σκιά σε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Το ερώτημα παραμένει αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά ερωτήματα παραμένουν και για την “πειθαρχία” που απαιτείται από τους υπουργούς της κυβέρνησης, δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί διαφωνίες ακόμη και εντός του υπουργικού συμβουλίου. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι συμμετέχοντες στο σχηματισμό της κυβέρνησης θα πρέπει να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

«Όταν συμμετέχεις σε μία ομάδα που έχει μία πολύ σημαντική αποστολή και χρέος στους πολίτες, οφείλεις να στηρίζεις τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, να ενημερώνεσαι γι’ αυτές και να βγαίνεις μπροστά» δήλωσε, φωτογραφίζοντας την διαφορετική στάση που αναμένεται να τηρήσει το Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των βουλευτών και των Υπουργών της γαλάζιας παράταξης.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, πάντως, επιμένει στη διαφωνία του με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αποκλείοντας – μέχρις ώρας- το ενδεχόμενο να αλλάξει άποψη. “Επειδή έχω απόψεις  αρχής σε αυτά, δεν το βλέπω” απάντησε σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση αρκετών υφυπουργών απέναντι στο νομοσχέδιο, με πολλούς από αυτούς να εμφανίζονται ανήσυχοι, ιδίως όσον αφορά το ζήτημα της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται βέβαια να ξεκαθαρίσει ότι δεν εξισώνει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της παρένθετης μητρότητας, με την τεκνοθεσία, αλλά μόνο ότι τα παιδιά θα προστατεύονται μέσω της υιοθεσίας και με την αναγνώριση των δικαιωμάτων των γονέων επί των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, είναι αυτός που εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός από όλους και αναμένει το οριστικό κείμενο του σχεδίου νόμου για να σταθμίσει τις αποφάσεις του.

Αρνητικός με «αγκάθι» την τεκνοθεσία εμφανίζεται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, ενώ με φόντο την τεκνοθεσία έντονο προβληματισμό εκφράζουν στους συνομιλητές τους και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα και ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments