Πολιτική

Τσιόδρας: Υποχρέωση των μελών του Υπουργικού Συμβούλιου να σεβαστούν τη συλλογική απόφαση

Τσιόδρας: Υποχρέωση των μελών του Υπουργικού Συμβούλιου να σεβαστούν τη συλλογική απόφαση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν αυξημένη υποχρέωση τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν αυξημένη υποχρέωση τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν αυξημένη υποχρέωση τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι μέλη ενός συλλογικού οργάνου. Είναι βουλευτές πολλοί απ’ αυτούς, κάποιοι δεν είναι, άλλα όταν έχεις ένα συλλογικό όργανο προφανώς έχεις μια αυξημένη υποχρέωση έναντι κάποιου που δεν μετέχει» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας για την ψήφιση του νομοσχεδίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημειώνεται ότι Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή σε εύθετο χρόνο με βάση το δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε σε μια πιο οργανωμένη βάση. Πρόκειται, είπε, για ισορροπημένη πρόταση καθώς:

  • 1ον αναγνωρίζεται δικαίωμα στον – πολιτικό – γάμο,
  • 2ον αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία δεν θα πρέπει να έχουν διάκριση σε σχέση με τα άλλα παιδιά, άφορα μια μικρή μερίδα άλλα άφορα τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Θα ξεκαθαριστούν πολλά με τον δημόσιο διάλογο, είπε.

«Η Εκκλησία δεν είναι υπέρ του πολιτικού γάμου, όχι μόνο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά ούτε καν των ετερόφυλων» υπενθύμισε ακόμα και επισήμανε «το νομοσχέδιο έρχεται σήμερα γιατί οι κοινωνίες προχωρούν, και κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν. Το 1982 η μοιχεία θεωρούνταν αδίκημα και ο πολιτικός γάμος δεν επιτρεπόταν. Πρέπει να συζητήσουμε ψύχραιμα».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε η συζήτηση αφορά δικαιώματα κάποιων συνανθρώπων μας τα οποία  πρέπει να γίνουν πράξη.

Επανέλαβε ότι παιδιά από παρένθετη μητέρα δεν θα μπορούν να γεννιούνται. Αυτό που είχε πει ο κ. Κασσελάκης ότι «παραγγέλνω δυο παιδιά που το ένα θα είναι έτσι και αλλιώς… δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γυναίκα ως σκεύος αναπαραγωγής» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments