Πολιτική

Πολιτικοί διαξιφισμοί για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πολιτικοί διαξιφισμοί για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: [365962] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια έχει αποκτήσει πολιτική χροιά μετά την πρώτη δημόσια συνέντευξη του πρωθυπουργού και τη χάραξη του πυρήνα και του πλαισίου, συμπεριλαμβανομένου των σχετικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί και τεθεί προς ψήφιση άμεσα στη Βουλή. Ενώ η Αντιπολίτευση παίρνει σταθερή θέση, η εκστρατεία πειθούς της Κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει, με στόχο να αντιστρέψει το κλίμα για να περιορίσει τις αντιρρήσεις όσων αντιδρούν στην κοινωνία γενικότερα και ιδιαίτερα στη ΝΔ.

Μετά τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανο Κασσελάκη, είναι σαφές πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρνητικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να απέχουν. Κυβερνητικά στελέχη υπογράμμισαν ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προωθεί το κοινωνικό αυτό ζήτημα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εδώ και τεσσεράμισι χρόνια δεν έχει προωθήσει τη νομική κατοχύρωση των ομόφυλων ζευγαριών και την αναγνώριση των παιδιών τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη στάση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη για χειριστική αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης ενόψει απουσίας κομματικής πειθαρχίας είναι σεβαστή, αφού όμως πρώτα ο πρόεδρος του κόμματος προσδιορίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο νομοσχέδιο. «Δεν περίμενε κανείς αυτοί που τιτλοφορούνται ως προοδευτική παράταξη να μην έχουν αυτονόητη στήριξη σε αυτή την παρέμβαση» είπε χαρακτηριστικά.

Για το άμεσο μέλλον, έχει ήδη συσταθεί μια “ομάδα κρούσης” που θα επικεντρωθεί στην ανάλυση του προτεινόμενου νομοσχεδίου και θα συζητήσει την αναγκαιότητά του στη σημερινή κοινωνία, καθώς και θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τους γαλάζιους βουλευτές, ιδίως στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επεσήμανε πως η κυβέρνηση προσεγγίζει το θέμα από την πλευρά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης της αδικίας και της ανισότητας για τα παιδιά, ενώ ενεργά συμμετέχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και ο Σταύρος Καλαφάτης.

Έτσι την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη ξεκινούν ταχύρρυθμο «φροντιστήριο» με θέμα «Κυβερνητική Πρωτοβουλία για την Ισότητα στον πολιτικό γάμο» στους βουλευτές της ΝΔ, σε δύο δόσεις, στην έδρα της ΝΔ στην οδό Πειραιώς προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις εν λόγω θεσμικές παρεμβάσεις. Στις συναντήσεις αυτές θα συμμετέχουν και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι θα έχουν ενεργό ρόλο με στόχο να μεταπειστούν όσοι υπουργοί ( Μάκης Βορίδης), υφυπουργοί (Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Κεφάλα, Σταύρος Κελέτσης) βουλευτές ( Θανάσης Πλεύρης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραγκούνης, Βασίλης Γιόγιακας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ανδρέας Κατσανιώτης) που είτε είναι κάθετα αρνητικοί είτε προβληματίζονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments