Πολιτική

Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση-Συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ επί 2,5 ώρες [vid]

Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση-Συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ επί 2,5 ώρες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366458] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ επί 2,5 ώρες για τα ομόφυλα ζευγάρια

Περισσότερο από δυόμιση ώρες η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά στο γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετα το πέρας της ενημέρωσης ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος τόνισε πως τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση», ενώ ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδορς της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «φανταστική πρωτοβουλία» τη διοργάνωση της συζήτησης, στην οποία έλαβαν το λόγο όσοι διαφωνούσαν στη νομοθετική ρύθμιση, επισημαίνοντας: «Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες. Οι οποίες διαφωνίες πήραν απάντηση. Το κλίμα πολύ καλό και 100% η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πιο ενωμένη».

Τι ειπώθηκε στην ενημέρωση των βουλευτών

Νωρίτερα, ο κ. Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και σημείωσε ότι η ΝΔ αποτελεί καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως οι βουλευτές δεν έχουν κανένα λόγο να μην ψηφίσουν το εν λόγω νομοθέτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε προς τους «γαλάζιους» βουλευτές: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά. Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το ψηφίσουμε».

Ο ίδιος υπενθύμισε στους βουλευτές τι είχε συμβεί το 2015, με την αποχή βουλευτών όταν ψηφιζόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης».

Ποιοι εξέφρασαν επιφυλάξεις

Τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς τους εξέφρασαν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ προσερχόμενοι τα γραφεία της ΝΔ για την πρώτη μέρα των ενημερώσεων.

Αναστάσιος Δημοσχάκης βουλευτής ΝΔ, δήλωσε ότι έχει προβληματισμούς, που μπορούν όμως να καμφθούν, ενώ ο βουλευτής Γιάννης Καλιάνος τόνισε πως: «Όλα θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες. Σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε κατασταλάξει όλοι».

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, υφυπουργός Εσωτερικών, ανέφερε: «Να ενημερωθούμε όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθούμε». Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, βουλευτής της ΝΔ, είπε: «η συζήτηση δεν πρέπει να διχάζει».

Στην διαφωνία της επέμεινε ο βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή: «Έχω εκφράζει άποψη. Είναι μια κατασταλαγμένη άποψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συζητούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments