Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων – Αλλαγές στο ΕΣΥ και νέες οδηγίες

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων – Αλλαγές στο ΕΣΥ και νέες οδηγίες

Πηγή Φωτογραφίας: Συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα και τα σχετικά στοιχεία, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο νέος υπουργός Υγείας θα αναλύσει και το σχέδιο του για το ΕΣΥ στους Διοικητές - Ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Πινακοθήκη

Τη δυσαρέσκεια που διατυπώνουν οι Διοικητές Νοσοκομείων για την πιθανότητα να αποκλειστούν από το ΕΣΥ στον διαγωνισμό επιλογής νέων στελεχών, φαίνεται ότι επιχειρεί να κατευνάσει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Πινακοθήκη

Για τον λόγο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκαλεί σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Πινακοθήκη με τη συμμετοχή όλων των Διοικητών Νοσοκομείων, των Αναπληρωτών αλλά και των Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) όλης της χώρας, όπου και αναμένεται να δώσει οδηγίες για τη διαχείριση των νοσοκομείων.

Βασικός στόχος βέβαια είναι να ενεργοποιηθούν οι σημερινοί διοικητές νοσοκομείων και να μην εγκαταλείψουν τις μονάδες που διοικούν, καθώς πολλοί εξ αυτών γνωρίζουν ότι δεν θα είναι και την επόμενη ημέρα στη θέση τους. Και αυτό διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις όπως 5ετη εμπειρία στη διοίκηση ή πτυχία με συνάφεια στον τομέα της Υγείας.

Ο στόχος του Γεωργιάδη – Αναλύει αλλαγές στο ΕΣΥ και νέες οδηγίες

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα επιδιώξει να κινητοποιήσει σήμερα τους Διοικητές Νοσοκομείων ώστε να μην αφήσουν στην τύχη τους τα νοσοκομεία, τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Μεταξύ αυτών βέβαια ο νέος υπουργός Υγείας θα αναλύσει και το σχέδιο του για το ΕΣΥ στους Διοικητές, ενώ θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και για την κατάρτιση προϋπολογισμού των νοσοκομείων και τα DRG’s, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τον έλεγχο της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, τον προγραμματισμό προμηθειών, τη συνεργασία ΕΚΑΒ – Υγειονομικών Περιφερειών, τη διαχείριση κρίσεων και την πυρασφάλεια των νοσοκομείων.

Τι αλλάζει σε προϋπολογισμούς νοσοκομείων και φαρμακευτική δαπάνη

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από περίπου 20 χρόνια που οι Διοικήσεις στο ΕΣΥ, έχουν παραλάβει τους προϋπολογισμούς από την αρχή του έτους γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να προγραμματίσουν τις αγορές και τις προμήθειες τους και να μην προχωρούν σε απ’ ευθείας αναθέσεις.

Ταυτόχρονα η φαρμακευτική δαπάνη στα νοσοκομεία μπαίνει υπό τον αυστηρό έλεγχο του υπουργείου Υγείας, αφού μεγάλο μέρος των φαρμάκων παραγγέλνεται πλέον κεντρικά μέσω της ΕΚΑΠΥ.

Παράλληλα αλλάζει και ο τρόπος κοστολόγησης των νοσηλειών στα νοσοκομεία, αφού καθιερώνεται το σύστημα με τα DRG’s που προβλέπει κατηγοριοποίηση των ασθενειών και των νοσηλειών ενώ καταγράφει όλο το κόστος, τόσο του προσωπικού όσο και των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments