Πολιτική

Τέμπη: Σφοδρή αντιπαράθεση Δ. Μαρκόπουλου με Ν. Καραθανασόπουλο στην Εξεταστική

Τέμπη: Σφοδρή αντιπαράθεση Δ. Μαρκόπουλου με Ν. Καραθανασόπουλο στην Εξεταστική

Πηγή Φωτογραφίας: [366360] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος με τον Νίκο Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών

Βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος με τον Νίκο Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών, με αφορμή το εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγού, με το οποίο ζητούσε να μην γίνονται αναφορές σε στοιχεία του ιατρικού απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν όταν η πλειοψηφία ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες για να μην βγαίνουν στον αέρα προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων στο δυστύχημα, με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο να διαφωνεί.

Στα ύψη το θερμόμετρο

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι μπορεί να είναι γιατροί αλλά «έχουμε ανακριτικό δικαίωμα». «Απ’ όσο καταλαβαίνω η πρότασή σας είναι να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, κατά παράβαση αυτού που ζητά η οικογένεια», είπε με τον κ. Καραθανασόπουλο να απαντά: «Ντροπή! είσαι αισχρός, ντροπή σου».

Ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Σας τα επιστρέφω κ. Καραθανασόπουλε. Μας λέτε να σταματήσουμε τη διερεύνηση», προσθέτοντας: «Εσείς κ. Κόκκαλη φέρετε βαρύτατη ευθύνη για το γεγονός ότι είναι ανοιχτή η διαδικασία προσωπικά», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει τον λόγο λέγοντας ότι δεν ήταν εκείνος που χαρακτήρισε «γουρλίδικη» την επιτροπή.

«Δεν σας επιτρέπω κ. Καραθανασόπουλε, αυτά εκεί που σας περνάνε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις επιλογές σας», τόνισε εν συνεχεία σε έντονο ύφος ο κ. Μαρκόπουλος, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να του απάντα: «Κόφτο!».

«Το κόφτο όχι σε εμένα! Ντροπή σας, έχετε ξεφύγει κ. Καραθανασόπουλε και αν χρειαστεί θα λάβω μέτρα. Ντροπή σας. Τι χαρακτηρισμοί και αγοραίο ύφος είναι αυτό; Ντροπή σας κ. Καραθανασόπουλε θα έπρεπε να ντρέπεστε. Θα πάρω μέτρα αν συνεχίσετε έτσι! Δεν σας φοβάμαι! Στο πεζοδρόμιο αυτά…», συνέχισε ο Δ. Μακρόπουλος ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος τον προέτρεψε να πάρει μέτρα.

Το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Εξώδικη δήλωση προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» Δ. Μαρκόπουλο έστειλαν η σύζυγος και οι τρεις θυγατέρες του θανόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος των Τεμπών την Τετάρτη (17/1), στο οποίο κάνουν μεταξύ άλλων λόγο για τα εξής: «ο Εισηγητής, από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, Βουλευτής, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με αφορμή ανυπόγραφο άρθρο της προηγούμενης ημέρας, το οποίο, όλως τυχαίως δημοσιεύθηκε μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη κατάθεση της Προέδρου της ΡΑΣ, συνειδητά προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στον νεκρό μηχανοδηγό, σύζυγο της πρώτης εξ ημών και πατέρα της δεύτερης και τρίτης και τέταρτης από εμάς, κάνοντας χρήση ιατρικών εγγράφων και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις περί ιατρικών προβλημάτων του μηχανοδηγού τα οποία, δήθεν, τον καθιστούσαν ανίκανο προς εργασία!».

Συγκεκριμένα εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την «παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και κυρίως στην αλλοίωση του περιεχομένου των ιατρικών εγγράφων» και καλούν σε παύση «κάθε αντίστοιχη μειωτική πράξη αναφορικά με τον θανόντα συγγενή μας, ιδίως δε, όταν τα λεγόμενά τους δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments