EDITOR'S PICK

ΙΚΕΑ: Μείωση των τιμών παρά τα προβλήματα ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα που αυξάνουν το κόστος

ΙΚΕΑ: Μείωση των τιμών παρά τα προβλήματα ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα που αυξάνουν το κόστος

Πηγή Φωτογραφίας: Ikano Retail, owner of IKEA Thailand, posts THB 40.15 billion in total turnover/ ikea.com

«Η δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις σε χαμηλότερες τιμές για τους πελάτες μας»

Η εταιρεία λιανικής λιανικής επίπλων IKEA εμμένει στις προγραμματισμένες μειώσεις τιμών παρά τις διακοπές της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα που αυξάνουν το κόστος και διαθέτει επαρκή αποθέματα για να απορροφήσει τυχόν κραδασμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα, δήλωσε τη Δευτέρα ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. ετήσια συνάντηση. «Η δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις σε χαμηλότερες τιμές για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Jesper Brodin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ingka, που κατέχει τα περισσότερα καταστήματα IKEA παγκοσμίως, στο Reuters Global Markets Forum στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο του Νταβός.

View this post on Instagram

A post shared by IKEA (@ikea)

Ο Όμιλος Ingka έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μειώσεις τιμών στις αγορές του από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο και στοχεύει να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές το 2024. Οι επιθέσεις σε πλοία από μαχητές Χούτι στην Υεμένη, οι οποίοι λένε ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους, έχουν διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο με τους γίγαντες της ναυτιλίας να επαναδρομολογούν πλοία γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής, ένα μακρύτερο και πιο ακριβό ταξίδι.

Το υψηλότερο κόστος μεταφοράς έχει πυροδοτήσει φόβους για νέες πληθωριστικές πιέσεις, τη στιγμή που οι καταναλωτές ανακουφίζονταν από τις τιμές που άρχισαν να πέφτουν. Ωστόσο, ο Brodin του Ομίλου Ingka είπε ότι εξακολουθεί να βλέπει “αρκετά σημαντικό αποπληθωρισμό”  στην αλυσίδα εφοδιασμού του. Ενώ η μείωση των τιμών των προϊόντων μπορεί να βλάψει τα κέρδη, ο Brodin είπε ότι η ΙΚΕΑ τείνει να αποκτά μερίδιο αγοράς όταν οι καταναλωτές βρίσκονται υπό οικονομική πίεση.

View this post on Instagram

A post shared by IKEA (@ikea)

«Αυτή δεν είναι μια χρονιά για να βελτιστοποιήσουμε τα κέρδη μας», είπε, προσθέτοντας: «Αυτή είναι μια χρονιά για να προσπαθήσουμε να πλοηγηθούμε σε ένα μικρότερο κέρδος, αλλά για να βεβαιωθούμε ότι υποστηρίζουμε τους ανθρώπους». Η ΙΚΕΑ σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα και Ινδία, πρόσθεσε ο Brodin, λέγοντας ότι ο λιανοπωλητής έχει δει μια κινεζική ανάκαμψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments