EDITOR'S PICK

Οι τροφές που αυξάνουν τους μυικούς πόνους

Οι τροφές που αυξάνουν τους μυικούς πόνους

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Ειδικότερα, μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The British Medical Journal αποκάλυψε ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, το 14% των ενηλίκων και το 12% των παιδιών, είναι εθισμένο σε αυτά τα τρόφιμα

Εσύ ήξερες ότι υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τους μυικούς πόνους; Κι όμως, η διατροφή φαίνεται πως μπορεί να επηρεάσει σε βάθος το σώμα μας και τους μυς μας, κάνοντάς τους ακόμη και να πονάνε.

Η “επιδημία” των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Έτσι, η επιστήμη επιβεβαιώνει τώρα αυτό που πολλοί ήδη διαισθάνονται: αυτά τα βαριά επεξεργασμένα και απογυμνωμένα από τη θρεπτική τους αξία προϊόντα, δε συνδέονται μόνο με την αύξηση του σωματικού βάρους αλλά αποτελούν επίσης σοβαρή απειλή για την υγεία των μυών.

Ειδικότερα, μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The British Medical Journal αποκάλυψε ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, το 14% των ενηλίκων και το 12% των παιδιών, είναι εθισμένο σε αυτά τα τρόφιμα. Τα υπερεπεξεργασμένα λοιπόν τρόφιμα, δεν προσδίδουν μόνο γεμάτα με κακές θερμίδες αλλά αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο θανάτου και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι ειδικοί τονίζουν τώρα πώς τα προϊόντα αυτά ενεργοποιούν τα νευρωνικά κυκλώματα ανταμοιβής, δημιουργώντας παρορμητικές συμπεριφορές και επηρεάζοντας τη σωματική και ψυχική υγεία.

View this post on Instagram

A post shared by Pepe’s Burger Joint (@pepesburgerjoint)

Η απειλή όμως, δε σταματά εκεί. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili αποκαλύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε λίπη και σάκχαρα , χαρακτηριστικά των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, πυροδοτεί φλεγμονώδη μόρια που εντείνουν τον μυικό πόνο. Αυτή η σύνδεση μεταξύ διατροφής και μυοσκελετικού πόνου υποδηλώνει άρα ότι οι επιπτώσεις υπερβαίνουν τη μηχανική φόρτιση των αρθρώσεων.

Όπως φαίνεται δηλαδή, τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος για το σώμα σου και την υγεία σου. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου, είτε για παράδειγμα θέλεις να χάσεις βάρος ή να αυξήσεις τη μυική σου μάζα, το να βγάλεις από τη διατροφή σου τα τρόφιμα αυτά μοιάζει αναγκαίο. Μην ξεχνάς πως το παν είναι η υγεία σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments