Πολιτική

Γάμος ομοφύλων: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νομοσχέδιο

Γάμος ομοφύλων: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Πέμπτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κατάθεση και ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ενα βήμα πίσω κάνουν οι σκληροί της Νέας Δημοκρατίας  και αμβλύνουν τις γραμμές τους για τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ένα βήμα μπροστά κάνει η Ιεραρχία που βγάζει και απόφαση από την Ιερά Σύνοδο.

Η παράξενη χορογραφία θα έχει κι άλλες πράξεις με τελική τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής εκεί πιθανώς στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι δύο πόλοι, Πολιτεία και Εκκλησία, θα δοκιμάσουν τα όριά τους αν και πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε πως η Πολιτεία νομοθετεί.

Για την ακρίβεια εισηγείται τον νόμο η κυβέρνηση στην Εθνική Αντιπροσωπεία και εκεί ψηφίζεται.

Η όλη στάση των δύο μερών πάντως ανασυνθέτει ακόμη και τη μεταξύ τους σχέση.

Παρεκκλίσεις δεν θα υπάρξουν ούτε από τις βασικές αρχές της προωθούμενης «ισότητας στον γάμο» και της «προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών», ούτε από τον προγραμματισμό του Μαξίμου σχετικά με την ψήφιση του νόμου στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, παρά τις ανατροπές προγράμματος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω νόσησής του από γρίπη Α Η1Ν1.

Οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και της Ιεράς Συνόδου τελικά δεν θα συμπέσουν χρονικά σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς η συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς του στο Μαξίμου μετατίθεται για την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με οριστική ακύρωση της μετάβασης του Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Σικάγο.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στόχος του Πρωθυπουργού είναι να συγκαλέσει τη συνεδρίαση αμέσως μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, ώστε να μην εκτροχιαστεί το χρονοδιάγραμμα: έγκριση στο Υπουργικό εντός της εβδομάδας, δημόσια διαβούλευση και ψήφιση του νόμου στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, με ημερομηνία-στόχο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, όσο κι αν κάποιοι γαλάζιοι δείχνουν ότι ποντάρουν σε «διορθώσεις» μετά τη διαβούλευση ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν από την τροχιά της αποχής ή της καταψήφισης, η κυβέρνηση δεν «ζυγίζει» τροποποιήσεις στη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, ενώ αναμένει στη Βουλή και πύρινα «όχι» και ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments