Πολιτική

Σε νέο “βραχυκύκλωμα” ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέο “βραχυκύκλωμα” ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αστοχίες και αρρυθμίες καταγράφονται στην Κουμουνδούρου.

Την ώρα που στη Βουλή συζητιόταν και ψηφιζόταν η επιστολική ψήφος και στην κοινωνία κυριαρχεί -εκτός από την ακρίβεια στην αγορά- το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν τα «αυτογκόλ».

Όλο το σκηνικό χθες θύμισε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023. Όλη η χώρα βρισκόταν σε ρυθμό εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικεντρώσει την προσοχή του στην διαγραφή ή μη του Παύλου Πολάκη.

Στις αρχές της περασμένης άνοιξης, η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων για τους δημοσιογράφους και τους δικαστές προκάλεσε “σεισμό” και τα κομματικά όργανα έπιασαν δουλειά. Τελικά το θέμα έκλεισε με μια απολογητική επιστολή προς τον γραμματέα του κόμματος. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς στην Κουμουνδούρου, η “ζημιά” είχε ήδη γίνει.

Οι ύβρεις του Παύλου Πολάκη προς τον γελοιογράφο της ¨Καθημερινής¨ Ηλία Μακρή ήρθε και για έναν άλλο λόγο στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία των Σπετσών και μάλιστα με επιτυχία. Η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε σε πνεύμα ενότητας, πολλές καλές ειδήσεις βγήκαν, προτάσεις νόμου θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα, ωστόσο για άλλη μια φορά τα φώτα στράφηκαν αλλού. Μπορεί από την Κουμουνδούρου να έγινε το απαραίτητο τηλέφωνο προς τον πρώην αναπληρωτή υγείας, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε χθες το βράδυ να συνεχίσει την κόντρα του με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ίδιο ύφος. Είχε προηγηθεί το «άδειασμα» της Κουμουνδούρου με την ανακοίνωση του κόμματος να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του τύπου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του μια μεγάλη “ανηφόρα” και δεν υπάρχουν περιθώρια για “φάλτσα”. Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δεν είναι καλά και αν το ΠΑΣΟΚ ανακάμψει σύντομα, θα εδραιωθεί στη δεύτερη θέση. Για την Χαριλάου Τρικούπη, αυτό είναι πλέον δεδομένο και αναζητούν το “κάτι παραπάνω”.

Παράλληλα, πραγματοποιούν τα πρώτα περιφερειακά συνέδρια σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία για να προχωρήσει ο προκοινοβουλευτικός διάλογος. Ο πρώτος σταθμός τους θα είναι στην Κοζάνη στις 4 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος στη Λάρισα στις 10 Φεβρουαρίου του επόμενου μήνα. Στη συνεδρίαση για την επιστολική ψήφο, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρηματολογήσει υπέρ των τροπολογιών που έχει επαναπροτείνει.

Θα επιδιώξει να δώσει έμφαση σε αυτό το σημείο και όχι στην εσωστρέφεια που έχει ταλαιπωρήσει το κόμμα. Η τροπολογία θα δημιουργήσει τέσσερις εκλογικές περιφέρειες (Ευρώπη, Βόρεια και Λατινική Αμερική, Ωκεανία, Άπω Ανατολή και υπόλοιπος κόσμος) και θα διαθέσει τέσσερις έδρες σε βουλευτές του κράτους για την εκπροσώπηση των Ελλήνων που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments