Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση πολιτικής “γραμμής” και μετά τις Σπέτσες

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση πολιτικής “γραμμής” και μετά τις Σπέτσες

Πηγή Φωτογραφίας: [366491] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζονται οι πολιτικές αστοχίες στην Κουμουνδούρου.

Μετά το «φροντιστήριο» των Σπετσών η φόρα του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης κόπηκε άτσαλα στην επιστολική ψήφο την ώρα που στην Κουμουνδούρου επέστρεψε ο πονοκέφαλος του Πολάκη από τα παλιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στο γραφείο του στη Βουλή επιχειρώντας να βρει το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στη θέλησή του να αυξηθεί η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ από τους απόδημους και στη βούληση των βουλευτών του να απορρίψουν τους τακτικισμούς της κυβέρνησης.

Το πρωί ξέσπασε σοβαρή αναταραχή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εν μία νυκτί στροφή 180 μοιρών από την υποστήριξη επί της αρχής του νομοσχεδίου της κ. Νίκης Κεραμέως για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές στην υποστήριξη της αντισυνταγματικότητας του νόμου. Στελέχη του κόμματος που έγιναν μάρτυρες αυτής της κατάστασης αναρωτήθηκαν τι δουλειά έγινε τελικά κατά τη διάρκεια των τριών ημερών συνεδρίασης στις Σπέτσες και αν το σημαντικό νομοθέτημα που θα καταθέσει η κυβέρνηση θεωρήθηκε τελικά αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει για άλλη μια φορά τη στάση του.

Και αυτό όπως σημείωναν συνέβη προτού η υπουργός Εσωτερικών καταθέσει την τροπολογία για την επέκταση της δυνατότητας συμμετοχής με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.

Το βίντεο που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο και την αρμόδια τομεάρχη Γιώτα Πούλου δεν απαντούσε στο επίδικο από τη στιγμή που δεν είχαν γίνει δεκτές οι βασικές ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία Κεραμέως.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη που παρακολούθησαν από μακριά την τριήμερη συνάντηση τόνισαν το γεγονός ότι πρόεδρος και βουλευτές δεν φάνηκε να εμβαθύνουν στην ταχύτητα με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου που θα κατέθετε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. 

Το «φροντιστήριο των Σπετσών» πάντως φαίνεται ότι σε ένα βαθμό έβαλε και ένα φρένο στον ίδιο τον κ. Κασσελάκη ο οποίος παρέσυρε και στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και τη συνολική πολιτική αξιολόγηση και αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments