Πολιτική

“Πονοκέφαλος” η ακρίβεια για το Μαξίμου

“Πονοκέφαλος” η ακρίβεια για το Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

"Αγκάθι" η ακρίβεια για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα των τεσσάρων δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και ενώ οι πολιτικές εξελίξεις είναι πυκνές, με σημαντικά θέματα να απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην κυβέρνηση μελετούν προσεκτικά όλα τα ευρήματα και «διαβάζουν» την ατζέντα της καθημερινότητας έτσι όπως την καθορίζουν οι ανάγκες και οι ανησυχίες των πολιτών.

Κοινές συνισταμένες όλων των δημοσκοπήσεων είναι δυο: η κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι όλων των άλλων κομμάτων αλλά και ο επίμονος αντίπαλος της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την ακρίβεια.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έχουν πλέον στα χέρια τους τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων από τις εταιρείες Metron Analysis, MRB, GPO και Marc τα οποία δείχνουν ξεκάθαρη κυριαρχία της ΝΔ με μεγάλη διαφορά από τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Εκεί που εστιάζουν πολύ τα κυβερνητικά στελέχη είναι στις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες για το θέμα της ακρίβειας.  Στις αυθόρμητες απαντήσεις στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας, η ακρίβεια βρίσκεται στην κορυφή, με 44%, ακολουθεί η συναφής ως προς το περιεχόμενο οικονομία με 26%, με πιο κάτω την ανεργία, την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια /ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Και στην μέτρηση της MRB η ακρίβεια είναι μακράν του δευτέρου το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών καθώς το 60,3% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του.

Ακολουθούν σε απαντήσεις η υγεία (24,4%) το ύψος των εισοδημάτων (22,2%), η εγκληματικότητα (20,5%), η παιδεία (15,4%) και έπεται η οικονομική ανάπτυξη της χώρας (14,9%).

Το ίδιο και στην δημοσκόπηση της Marc που οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση σε ποσοστό 74,2% να δώσει προσοχή στην ακρίβεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments