Ελλάδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με χιόνια και στα πεδινά – Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με χιόνια και στα πεδινά – Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ"- ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βαθμιαία επιδείνωση από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη. Αναμένεται βουτιά της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βαθμιαία επιδείνωση από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη. Αναμένεται βουτιά της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Για τον λόγο αυτό συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ η Επιτροπή θα συνεδριάσει στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εκ νέου το μεσημέρι στις 12:00 και στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρία θα εκδηλωθεί από σήμερα Κυριακή 28/01 και το δεύτερο το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι και εντονότερο- από το μεσημέρι της Δευτέρας 29/01.

Ειδικότερα, την Κυριακή ξεκινά η πρώτη φάση της ψυχρής εισβολής σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το απόγευμα της Δευτέρας η 2η φάση με περισσότερο κρύο, πολύ θυελλώδεις ανέμους και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Aπό την Τετάρτη αν και με ισχυρό παγετό , η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, τα φαινόμενα θα συνεχίζονται κυρίως στην Κρήτη, από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Το επόμενο Σάββατοκύριακο η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα είναι στους 17 με 18οC.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή: Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Εύβοιας και της Κρήτης.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά (κυρίως στην Πάρνηθα) ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας των αερίων μαζών σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμέςσε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από την Ευρώπητην Κυριακή 28/01 και τη Δευτέρα 29/01. Το ατμοσφαιρικό αυτό επίπεδο χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Αέριες μάζες έως και 12 βαθμούς υψηλότερες από τα κλιματικά επίπεδα θα κυριαρχήσουν σε μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, ενώ αέριες μάζες έως και 10 βαθμούς χαμηλότερες από τα κλιματικά επίπεδα θα επικρατήσουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments