Τεχνολογία

Amazon: Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη επένδυση στην επιχείρηση cloud-computing τους τελευταίους 12 μήνες

Amazon: Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη επένδυση στην επιχείρηση cloud-computing τους τελευταίους 12 μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Amazon logo is seen in front of a decreasing stock graph in this illustration taken April 29, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Μια ιστορική επένδυση στο Μισισιπή ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει το τμήμα cloud computing της Amazon Web Services (AWS) της Amazon, κατασκευάζοντας δύο συγκροτήματα κέντρων δεδομένων προς 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση αυτή της AWS στην κομητεία Madison, Miss., σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου στην ιστορία της πολιτείας.

Σε συντονισμό με την Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης της κομητείας Madison (MCEDA), η AWS θα δημιουργήσει πολλαπλά συγκροτήματα κέντρων δεδομένων σε δύο βιομηχανικά πάρκα της κομητείας Madison, τα οποία προβλέπεται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μια επένδυση, πολλαπλά οφέλη

Εκτός από την επένδυση, η Amazon θα προσφέρει επίσης υποστήριξη για ευαισθητοποίηση στο STEAM και ευκαιρίες μάθησης για σχολικά συστήματα K-12 στο Μισισιπή, με στόχο να αναπτυχθούν προγράμματα κατάρτισης και ευκαιρίες μάθησης με βάση την εργασία στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας κέντρων δεδομένων, καθώς και της βιομηχανίας επέκτασης της ευρυζωνικότητας.

Η Amazon θα προσφέρει επίσης υποστήριξη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ανεξάρτητους μαθητές με δωρεάν, έτοιμο προς μάθηση πρόγραμμα σπουδών cloud computing για συγκεκριμένες δεξιότητες και ρόλους δεξιότητες υπολογιστικού νέφους, όπως υποστήριξη cloud, ανάπτυξη λογισμικού και ενοποίηση δεδομένων. Αυτό βασίζεται σε μια υπάρχουσα δέσμευση AWS να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε δεξιότητες υπολογιστικού νέφους σε 29 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έως το 2025.

Στρατηγικές κινήσεις

Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη επένδυση της Amazon στην επιχείρηση cloud-computing τους τελευταίους 12 μήνες. Τον Ιούλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 για να επεκτείνει τις λειτουργίες του data center στο Οχάιο.

Επιπλέον, τον Μάιο η Amazon δήλωσε ότι θα δεσμεύσει 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της υποδομής cloud στην Ινδία έως το 2030 και τον Ιανουάριο δήλωσε ότι θα επενδύσει  35 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040  για την επέκταση των κέντρων δεδομένων στη Βιρτζίνια.

«Από το 2011, η AWS έχει επενδύσει περισσότερα από 108 δισεκατομμύρια δολάρια στν αμερικανική επικράτεια για να υποστηρίξει πελάτες όλων των ειδών και σε όλους τους κλάδους στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό», εξήγησε στο ChainStoreAge ο Roger Wehner, διευθυντής οικονομικής ανάπτυξης της AWS.

«Χτίζοντας πάνω σε αυτό, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στο Μισισιπή μέσω αυτής της προγραμματισμένης επένδυσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αξιοποιήσει τον αναπτυσσόμενο τεχνολογικό τομέα σε όλη την πολιτεία για τη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του ΑΠΕ της πολιτείας κάθε χρόνο. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης εργατικού δυναμικού και εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν την επόμενη γενιά ταλέντων».

Από το 2010, η Amazon υποστηρίζει ότι έχει επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία του Μισισιπή, συμπεριλαμβανομένων πέντε κέντρων εκπλήρωσης και διαλογής, τεσσάρων σταθμών παράδοσης, πέντε ηλιακών πάρκων και ενός αιολικού πάρκου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments