Πολιτική

Φραγκογιάννης: Έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών για περαιτέρω συνεργασία

Φραγκογιάννης: Έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών για περαιτέρω συνεργασία

Πηγή Φωτογραφίας: twitter @CFragoyiannis,Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις και επαφές του Υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη

Με την άφιξή του, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις και επαφές του Υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη κατά τη διήμερη επίσκεψή του Κωνσταντινούπολη, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024, συνοδεία και της Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Προέδρου της Enterprise Greece Μάιρας Μυρογιάννη.

Έντονο υπήρξε και το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και Τουρκίας να αναπτύξουν περεταίρω τις συνεργασίες τους, σε συνέχεια των B2B συναντήσεων που είχαν στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν περίπου 100 Έλληνες επιχειρηματίες που ταξίδεψαν από την Ελλάδα και άλλοι που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία καθώς και περίπου 200 Τούρκοι επιχειρηματίες, από ποικίλους κλάδους της οικονομίας – τροφίμων και ποτών, κατασκευών, ναυτιλιακού εξοπλισμού, ενέργειας και ΑΠΕ, υψηλής τεχνολογίας, τουρισμού.

Στο περιθώριο του Επιχειρηματικού Φόρουμ, ο κ. Φραγκογιάννης είχε άτυπη συνάντηση με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών και συνομιλητή του για τα θέματα της Θετικής Ατζέντας Burak Akcapar, με τον οποίο συζήτησαν τα επόμενα βήματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Απρίλιο στην Τουρκία. Μάλιστα, οι δύο Υφυπουργοί είχαν την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία με τους επικεφαλής του υπό σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας Τουρκίας, Γιώργο Προκοπίου και Adnan Polat αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας Τουρκίας, αποτελεί ξεχωριστή θεματική της Θετικής Ατζέντας και αναμένεται να παίξει ενεργό ρόλο στη θεσμοθέτηση της συστηματικής και στοχευμένης ανά κλάδο διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας.

Με την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννης έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην έδρα του Πατριαρχείου στο Φανάρι, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments