Γεωπολιτικά

Ζελένσκι: Ο πόλεμος μπορεί να έρθει στην Ευρώπη, μιλάμε για τον Πούτιν

Ζελένσκι: Ο πόλεμος μπορεί να έρθει στην Ευρώπη, μιλάμε για τον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy attends a meeting of the National Security and Defence Council, amid Russia's attack on Ukraine, after Russia held what it called referendums – votes that were denounced by Kyiv and Western governments as illegal and coercive – in Kyiv, Ukraine September 30, 2022. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τον πόλεμο στην Ουκρανία που ενδεχομένως να επεκταθεί στην Ευρώπη, καθώς «μιλάμε για τον Πούτιν» όπως ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό Tg1, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Η Ουκρανία σήμερα είναι διαφορετική, πιο κοντά στην Ευρώπη. Σήμερα η Ουκρανία έχει ισχυρότερο στρατό, είναι εξοπλισμένη με δυτικά μέσα. Είμαστε πιο έμπειροι. Μερικές φορές είμαστε λίγο κουρασμένοι, και μερικές φορές ίσως αλαζονικοί, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε στη Ρωσία την ευκαιρία να επικρατήσει χάρη στα μέσα της», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως προσέθεσε, «θέλω να πω στους Ευρωπαίους ότι ο πόλεμος μπορεί να έρθει σε εσάς γιατί έχουμε να κάνουμε με τον Πούτιν και όταν έρθει ο πόλεμος, κανείς δεν θα είναι έτοιμος. Τι θα κάνει η Ευρώπη αν έρθει ο ρωσικός στρατός; Θα είναι ένα σοκ. Πού είναι η εγγύηση ότι το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει άμεσα; Θα ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος, με πολλές απώλειες. Ποιος μιλάει για αυτό; Κανείς», τόνισε.

«Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη, ο σκοπός του είναι η πλήρης καταστροφή της Ουκρανίας. Έτσι έγινε με την Κριμαία και το Ντονμπάς, το ίδιο θα κάνουν και με εμάς. Θέλει η Ουκρανία να γίνει Ρωσική», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments