Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο δρόμος για την εξωστρέφεια δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο δρόμος για την εξωστρέφεια δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα

Πηγή Φωτογραφίας: [366980] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ 30η ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Το επεισόδιο με Πολάκη, η ανεπιτυχής κρούση σε Καπουτζίδη.

Το περιφερειακό συνέδριο στην Κοζάνη ήταν μια αναλαμπή μετά από διαδοχικά γεγονότα που μπορεί να συζητήθηκαν στη δημόσια σφαίρα, αλλά αφορούσαν αποκλειστικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κοινωνία και τα προβλήματά της.

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές, χρειάστηκαν σχεδόν έξι μήνες για να συμβεί οτιδήποτε έξω από τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδίδεται στον Άγγελο Τόλκα, ο οποίος σήκωσε όλο το βάρος και κατάφερε να πάρει 11 από τους 13 δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη να παρευρεθούν και να γεμίσει τον χώρο της εκδήλωσης με 300 άτομα.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιοποιήσει την προετοιμασία που έγινε με δεκάδες παραγωγικούς φορείς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του κ. Τόλκα βγάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια παρατεταμένη περίοδο από την απομόνωση.

Το οξυγόνο του περιφερειακού συμβουλίου ήταν κρίσιμο για την Κουμουνδούρου, η οποία ταλανιζόταν από διαρροές και φήμες για το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Κασσελάκη και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη. 

Το σκηνικό ρήξης που καλλιεργήθηκε από διάφορες πλευρές εντός του ΣΥΡΙΖΑ υποδαύλισε συζητήσεις περί καθαίρεσης του συντονιστή των κοινοβουλευτικών τομέων.

Ωστόσο σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι ήταν και η τελευταία πράξη του δράματος για το περιβόητο Πολιτικό Κέντρο που θα έφτιαχνε τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χαρτί για την ίδρυση του άτυπου οργάνου φέρεται να έφυγε από τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου πριν από δέκα ημέρες, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να το ξαναπήρε πίσω γρήγορα μετά το αντάρτικο που έστησε ο Παύλος Πολάκης.

Ταυτόχρονα, όμως, ο δρόμος προς την εξωστρέφεια δεν φαίνεται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, και οι νέες πρωτοβουλίες των στελεχών είναι προβληματικές πριν ακόμη πάρουν σάρκα και οστά. Έτσι, ο Διονύσης Τεμπονέρας του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου της Νέας Αριστεράς και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρούν μεταξύ τους ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων και των διεργασιών που συντελούνται στα κόμματά τους και στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

‘Τρεις ομιλητές δεν μπορούν να νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη” ήταν η πρώτη αντίδραση έμπειρων πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παράλληλα ανέφεραν ότι σε μια τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να συμμετέχει ένα προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροαριστεράς και κάποιος με ειδικό βάρος, ώστε να περάσει ένα μήνυμα συνεννόησης και συνεργασίας.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα για τον Κασσελάκη και το περιβάλλον του ήταν η άρνηση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος από τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη. Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε και παρενέβη στον real fm και έκλεισε το τεχνηέντως συντηρούμενο σενάριο για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments