Αθλητισμός

Με… μέταλλο πρωταθλητή, έγινε συλλέκτης τίτλων

Με… μέταλλο πρωταθλητή, έγινε συλλέκτης τίτλων

Πηγή Φωτογραφίας: in.gr

Τις έχει… 500 και συνεχίζει: Το ασύλληπτο ρεκόρ νικών του Τόμας Μίλερ με την Μπάγερν Μονάχου!

Ο Τόμας Μίλερ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου που φτάνει τις 500 νίκες σε επίσημα παιχνίδια και το sport-fm.gr καταγράφει όλες τις στιγμές-ορόσημα του Γερμανού θρύλου.Η ώρα για το πιο μεγάλο «παράσημο» και το επόμενο highlight σε μια ούτως ή άλλως εξαιρετική καριέρα, γεμάτη από τίτλους και διακρίσεις ήρθε, λοιπόν, για τον παίκτη… συνώνυμο της σύγχρονης Μπάγερν και το sport-fm.gr θυμάται τις στιγμές-ορόσημα αυτής της πορείας μέχρι να γίνει 500άρης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thomas Müller (@esmuellert)

Οι «σταθμοί» του Μίλερ

Το ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του, τον Αύγουστο του 2008 και ενώ ήταν μέλος της Ακαδημίας της Μπάγερν, δεν έγινε με το… δεξί. Τουναντίον, περιλάμβανε μια ισοπαλία 2-2 απέναντι στο Αμβούργο.

Για να αποζημιωθεί, πάντως, και μάλιστα με το παραπάνω στις τέσσερις επόμενες εμφανίσεις του, τις οποίες κατάφερε να συνδυάσει με νίκες και θα τις θυμάται… για πάντα.

Απόλυτα λογικά, καθώς ο Μίλερ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο εντυπωσιακό 7-1 της Μπάγερν επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Μάρτιο του 2009, στο ντεμπούτο του στο Champions League!«Ο Μίλερ παίζει πάντα», ήταν το… μότο που καθιερώθηκε έκτοτε στην γερμανική ομάδα και, στις 17 Απριλίου του 2012, σε ηλικία μόλις 22 ετών, πανηγύρισε την 100η του νίκη μαζί της. Στο θρυλικό 2-1 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Η νίκη υπ’ αριθμόν 200 ακολούθησε σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, στις 16 Δεκεμβρίου του 2014 για την ακρίβεια. «Θύμα» του αυτή την φορά η Φράιμπουργκ που… υπέκυψε με 2-0, ενώ η 300η καταγράφηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2018 και την εντυπωσιακή επικράτηση της ομάδας του με 5-2 κόντρα στην Χόφενχαϊμ!

Όσο για την 400η νίκη; Αυτή ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη, με τον Μίλερ να χρειάζεται λιγότερα από δύο χρόνια: στις 3 Νοεμβρίου του 2020, με το επιβλητικό 6-2 της Μπάγερν με την Ζάλτσμπουργκ για το Champions League.

Πλέον, από το περασμένο Σάββατο (03/02), έφτασε στην πέμπτη εκατοντάδα νικών και έγραψε και ακόμα σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του με την ομάδα της γενέτειρας του…

Πηγή: sport-fm.gr//Σπύρος Σιαμπλής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments