Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: “Μασάζ” για τα ομόφυλα – Προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

ΠΑΣΟΚ: “Μασάζ” για τα ομόφυλα – Προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ EUROKINISSI)

13 βουλευτές φέρονται να είναι αντίθετοι στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Είναι γεγονός πως ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, αλλά και η δημιουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων δημιουργούν μια σχετική αμηχανία στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Επιπροσθέτως, στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι αναταράξεις για την εκδήλωση με θέμα την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, στην οποία θα συμμετέχουν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα ο κύριος Χριστοδουλάκης δέχθηκε τις τελευταίες μέρες δημόσιες επικρίσεις από θεσμικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο, τον Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Θανάση Γλαβίνα.

Στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Μάλιστα, η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Λίνα Παπαδοπούλου έχει προγραμματίσει να παραστεί στη συζήτηση και να απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες βουλευτών και στελεχών.

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι περίπου 13 βουλευτές έχουν επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις μέχρι στιγμής, εκ των οποίων λιγότεροι από δέκα αναμένεται να καταψηφίσουν τελικά την πρόταση. Με αυτό το δεδομένο, ορισμένοι βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ιδίως οι νεότεροι, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί βουλευτές αντιτίθενται σε ένα τόσο θεμελιώδες νομοσχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα κόμμα του οποίου η ιστορία βασίζεται στις προοδευτικές αντιλήψεις και τον εκσυγχρονισμό του δικαίου.

Την ίδια στιγμή, η συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη σε εκδήλωση για τις προοπτικές της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα προκαλεί  ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη πιστεύεται πως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στοχεύει στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ σημειώσει μια ανεπαρκή καταγραφή στις ευρωεκλογές. Ίσως γι’ αυτό και ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται να ενοχλείται έντονα που οι βουλευτές του, οι οποίοι ουσιαστικά ανήκουν στο επίπεδο των στελεχών και όχι της κοινωνικής βάσης, θέλουν να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση που κοιτάζει προς την κεντροαριστερά την επόμενη μέρα. Τα στελέχη του Κινήματος βγήκαν ένα προς ένα μπροστά για να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στην εκδήλωση, αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους πρόκειται να γίνει η εν λόγω εκδήλωση.

Χαρακτηριστικά, ο γραμματέας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε σχετικά πως  «δεν βοηθά στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερη δύναμη», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρχε ενημέρωση του κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ούτε συζήτηση με κάποιον στο κόμμα. «Προφανώς αυτό είναι προβληματικό, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος, εκφράζοντας τη γενική δυσαρέσκεια της Χαριλάου Τρικούπη και πρόσθεσε: «Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να μπορέσουμε να είμαστε σε δεύτερη θέση και να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά μας ώστε η χώρα να αποκτήσει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments