Πολιτική

Ο Μητσοτάκης απαντά για τη στεγαστική κρίση

Ο Μητσοτάκης απαντά για τη στεγαστική κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» Νίκου Ανδρουλάκη με θέμα: «Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», θα απαντήσει στις 10:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει σειρά δράσεων προς ανακούφιση και εξορθολογισμό της αγοράς ακινήτων, η οποία παρουσιάζει αύξηση στις τιμές αγοράς και ενοικίασης, με παράλληλη έλλειψη ακινήτων.

Μεταξύ αυτών που έχουν εξεταστεί είναι η  τόνωση της προσφοράς ακινήτων με φορολογικά κίνητρα για τους ιδιοκτήτες, καθώς σήμερα υπάρχουν περίπου 750.000 κατοικίες δηλωμένες ως κενές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

Παράλληλα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει δύο  βασικά προγράμματα  εντός του 2024: το «Ανακαινίζω νοικιάζω» αλλά και το πρόγραμμα της «κοινωνικής αντιπαροχής».

Το «Ανακαινίζω νοικιάζω» αφορά ακίνητα αποκλειστικά προς ενοικίαση και αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στην αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους.

Το πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής, αφορά στην αξιοποίηση αδρανών κτισμάτων ή οικοπέδων του δημοσίου και μέσα από τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα δημιουργηθούν κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο.

Επίσης, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα παραχωρεί οικόπεδα και αφού θα επιλέγεται ο ανάδοχος μετά από διαγωνισμό, θα αναλαμβάνει την κατασκευή των κτιρίων με βάση τις προδιαγραφές που προβλέπει η προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα «Σπίτι μου», δηλαδή η χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων αγοράς πρώτης κατοικίας από νέους, από 25 έως 39 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments