Πολιτική

Τσακαλώτος: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαι υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων»

Τσακαλώτος: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαι υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων»

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης", Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τσακαλώτος: «Το στίγμα της διαφοροποίησης το δείξαμε με τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς, όπου είχαμε πολύ διαφορετική στάση και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ. Το δείξαμε στην επιστολική ψήφο. Θα φανεί καθώς πηγαίνουμε στο πρόγραμμά μας ότι έχουμε μια τελείως διαφορετική άποψη. Τι σημαίνει αναπτυξιακό κράτος; Πώς διαβουλεύεται αυτό το αναπτυξιακό κράτος; (…)».

“Οι πλούσιοι μπορούν να έχουν ρόλο μέσα στο πανεπιστήμιο, να έχουν δηλαδή μεγαλύτερο ρόλο από μια κυβέρνηση ή τους πανεπιστημιακούς, την πανεπιστημιακή κοινότητα”, επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκπομπή “Prime” του ERTNEWS, αναφερόμενος στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μεταξύ άλλων:

«Ο κόσμος αρχίζει και αντιδρά σε ένα νομοσχέδιο που είναι αντισυνταγματικό, σε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αδιαφορεί η Νέα Δημοκρατία – ουσιαστικά αδιαφορεί για οτιδήποτε είναι δημόσιο, είναι μέσα στην ιδεολογία της και είναι μια κυβέρνηση που συνεχώς χτυπάει το Σύνταγμα

(…) Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς μπορεί να έχουν μια άποψη για τους πλούσιους (…) Οι πλούσιοι μπορούν να έχουν ρόλο μέσα στο πανεπιστήμιο, να έχουν δηλαδή μεγαλύτερο ρόλο από μια κυβέρνηση ή τους πανεπιστημιακούς, την πανεπιστημιακή κοινότητα.

(…) Υποτίθεται ότι έχουμε ένα φοβερό success story, ότι η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Οικονομία – και τώρα το έχουμε ξεπεράσει αυτό και πάνε όλα πολύ καλά, ότι η οικονομία μας πάει καλά, αλλά δεν επενδύουμε στα πανεπιστήμια. Δεν φεύγουμε από την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πόσο πληρώνουμε ανά φοιτητή; Πόσο έρευνα μπορεί να γίνει;».

Αναφερόμενος στο στίγμα για διαφοροποίηση, που όπως είπε, δίνει η Νέα Αριστέρα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Το στίγμα της διαφοροποίησης το δείξαμε με τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς, όπου είχαμε πολύ διαφορετική στάση και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ. Το δείξαμε στην επιστολική ψήφο. Θα φανεί καθώς πηγαίνουμε στο πρόγραμμά μας ότι έχουμε μια τελείως διαφορετική άποψη. Τι σημαίνει αναπτυξιακό κράτος; Πώς διαβουλεύεται αυτό το αναπτυξιακό κράτος; (…)».

Για τις συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαι υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων. Παλιότερα θα έχετε ακούσει που ήμουν την Ευρωβουλή με τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους αριστερούς (…)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments