Οικονομία

Ο Τζιτζικώστας παρουσίασε την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ

Ο Τζιτζικώστας παρουσίασε την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367115] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

H παρουσίαση έγινε σε φορείς και επιχειρήσεις της Πέλλας

Την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, παρουσίασε σε φορείς και επιχειρήσεις της Πέλλας, στην Έδεσσα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης, επισήμανε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης, ενώ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες τόνισε πως “είναι κρίσιμο οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν με συνέπεια στη συγκεκριμένη δράση, καθώς ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 60.000 έως και 400.000 ευρώ».

«Αυτό σημαίνει ότι θα κινητοποιηθούν και σημαντικοί ιδιωτικοί πόροι, με το αποτύπωμα στην περιφερειακή οικονομία να είναι πολύ μεγάλο. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα κονδύλια της συγκεκριμένης δράσης έχουν στόχευση τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ δίνεται η ευκαιρία για χρηματοδοτήσεις σε όσους ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις. Κρίσιμο για τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για την κοινωνία, είναι οι χρηματοδοτήσεις να μεταφραστούν σε μετρήσιμο όφελος για τους συμπολίτες μας. Δηλαδή, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα», τόνισε, ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ επεσήμανε τους τομείς παρεμβάσεις οι επιχειρήσεις των οποίων μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τη συγκεκριμένη δράση.

«Είναι τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την περιφερειακή οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η καινοτομία και οι ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον, η αειφόρος ενέργεια και η κυκλική οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, οι οπτικοακουστικές παραγωγές και η κινηματογραφική βιομηχανία, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και οι βιοεπιστήμες», κατέληξε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας την «καλή», όπως τη χαρακτήρισε, πορεία της οικονομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τις επιχειρηματικές δράσεις που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, σε συνεργασία με το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων και η αξιολόγηση θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, χωρίς καμία απόκλιση από αυτό τον κανόνα.

Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας έκοψε την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, παρουσία της Αναπληρώτριας Περιφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και του Τομεάρχη Επαγγελματικών Φορέων Γιάννη Κουφίδη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments