Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Τα βλέμματα στρέφονται στην ομιλία Σαμαρά

Ομόφυλα ζευγάρια: Τα βλέμματα στρέφονται στην ομιλία Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (2η ΗΜΕΡΑ) (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού είναι πιθανό να επεκταθεί.

Την Πέμπτη θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Στην κυβέρνηση δείχνουν αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ επισημαίνουν ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφηκε μια αποκλιμάκωση στο συγκεκριμένο πεδίο. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε και εκπλήξεις, αφού το μέτωπο του «όχι» έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο και κυρίως στους φανατικούς του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος,, ετοιμάζει μια «ολιστική ομιλία». Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να διατυπώσει, από το βήμα της Βουλής, τη γενικότερη διαφωνία του με σειρά αποφάσεων και νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μέχρι και την Παρασκευή ο Μεσσήνιος πολιτικός είχε αποφασίσει να κοντράρει στα ίσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σηκώσουν το γάντι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης είχε υποστηρίξει πως «στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», δήλωσε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;», είχε συμπληρώσει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Νομίζω ότι η αποχή από τη φύση της… Υπάρχουν πολλές κοινοβουλευτικές επιλογές. Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές», είχε απαντήσει, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments