Nέα της αγοράς

Sony: Ρεκόρ στα έσοδα τριμήνου με ώθηση από τις πωλήσεις του PlayStation

Sony: Ρεκόρ στα έσοδα τριμήνου με ώθηση από τις πωλήσεις του PlayStation

Πηγή Φωτογραφίας: reuters.com

Η Sony σημείωσε ρεκόρ εσόδων τριμήνου, χάρη στην ώθηση από την επιχείρηση παιχνιδιών PlayStation

Η Sony σημείωσε ρεκόρ εσόδων τριμήνου, χάρη στην ώθηση από την επιχείρηση παιχνιδιών PlayStation κατα το γ’ οικονομικό τρίμηνο που περιλαμβάνει και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και τη μονάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για τις πωλήσεις του τμήματος gaming στο οικονομικό έτος, επικαλούμενος τις ασθενέστερες πωλήσεις hardware.

Η Sony είχε δηλώσει ότι στοχεύει σε πωλήσεις 25 εκατομμυρίων μονάδων PS5 για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, ωστόσο πλέον μείωσε την πρόβλεψη στα 21 εκατ. κονσόλες.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony ανήλθαν στα 463,3 δισ. γεν έναντι 428,4 δισ. που αναμένονταν, ενώ τα έσοδά της στα 3,75 τρισ. γεν (24,9 δισ. δολάρια) έναντι 3,58 τρισ. γεν των εκτιμήσεων.

Η δραστηριότητα της Sony στον τομέα των games παρέμεινε ισχυρή, καθώς οι χρήστες συνεχίζουν να αγοράζουν την κονσόλα PlayStation 5.

Η Sony πούλησε 8,2 εκατομμύρια μονάδες PlayStation 5 στο γ’ οικονομικό τρίμηνο. Οι πωλήσεις του κλάδου gaming της Sony αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση στα 1,4 τρισ. γεν στο τρίμηνο. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 26% στον κλάδο, λόγω των αυξημένων ζημιών από το hardware λόγω των προωθητικών ενεργειών της περιόδου.

Η Sony μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του οικονομικού έτους για το τμήμα gaming κατά 210 δισ. γεν στα 4,15 τρισ. γεν, λέγοντας ότι αναμένει μείωση των πωλήσεων hardware.

H μετοχή της παρουσιάζει απώλειες 0,5% στη σημερινή συνεδρίαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments