Πολιτική

Βορίδης: Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια για αγρότες

Βορίδης: Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια για αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Οι εκπρόσωποι τους βρήκαν ικανοποιητικές τις προτάσεις του πρωθυπουργού».

Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και ζήτησε να δείξουν κατανόηση, αναφέροντας πως έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για άλλες καίριες παρεμβάσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πως «η κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντική προσέγγιση των αγροτών, τώρα είναι η δική τους σειρά να δείξουν κατανόηση».

Επίσης, υποστήριξε ότι όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα, οι τιμές οι οποίες εξασφαλίστηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης (98 ευρώ η μεγαβατώρα γενική τιμή και 93 ευρώ η μεγαβατώρα για τους συνεταιριζόμενους) ήταν πολύ κοντά σε εκείνες τις οποίες ζητούσαν οι αγρότες.

«Στη διάρκεια της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, σημείο διαφωνίας ήταν τα περισσότερα χρήματα που ζητούσαν οι αγρότες για το πετρέλαιο. Ζητούσαν τα διπλάσια από όσα διακήρυξε ο πρωθυπουργός, δηλαδή 165 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης και πάλι δεν το απέκλεισε, είπε όμως ότι θα το εξετάσει αναλόγως της πορείας της εκτέλεσης του προϋπολογισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει δεύτερη, ειδική σύσκεψη μόνο με τους αγρότες της Θεσσαλίας και όσον αφορά τη συνάντηση της Τρίτης υπογράμμισε: «Επικρατούσε σοβαρό, υπεύθυνο και συγκροτημένο κλίμα και διεξήχθη σοβαρή συζήτηση. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ζητήματα, δουλεύουμε όμως εντατικά και για αυτά. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι οι παρόντες εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών, οι οποίοι εκπροσωπούν το 85% περίπου του συνόλου της παραγωγής, έκριναν ως απολύτως ικανοποιητικές τις προτάσεις του πρωθυπουργού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments