Πολιτική

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τον γάμο ομόφυλων από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τον γάμο ομόφυλων από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο υποβλήθηκαν από τα κόμματα: Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι ενστάσεις θα συζητηθούν μέσα στο επόμενο δίωρο

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο υποβλήθηκαν από τα κόμματα: Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση, που αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο, που θα διευκολύνει και την ερμηνεία του νόμου στο μέλλον, όποτε χρειαστεί, από τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο, Πέμπτη (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες), προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων, αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν μέσα στο επόμενο δίωρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments