Αθλητισμός

Η ομάδα του Αταμάν απέφυγε το… πάθημα κι έλαβε ένα καλό μάθημα

Η ομάδα του Αταμάν απέφυγε το… πάθημα κι έλαβε ένα καλό μάθημα

Πηγή Φωτογραφίας: [367297] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / FINAL-8 / ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε δύσκολη τη ζωή του στον προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «4» (79-72). Η ομάδα του Αταμάν απέφυγε το… πάθημα κι έλαβε ένα καλό μάθημα τη συνέχεια της διοργάνωσης και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτού του τύπου (fast-track θα τους λέγαμε) θεσμοί κρύβουν πάντα παγίδες για τους ισχυρούς, καθώς τα ματς είναι νοκ-άουτ και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Κι αυτό είναι κάτι που το κατάλαβαν καλά απόψε οι «πράσινοι».

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε με αρκετή πίεση και νευρικότητα το παιχνίδι, κάτι που αποτυπωνόταν στην αστοχία του: μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου είχε μόλις 1/9 τρίποντα! Συν τοις άλλοις, δεν κατάφερε να εξαργυρώσει τη μικρή διαφορά που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στο πρώτο μισό της 2ης περιόδου έσπασε τα… καλάθια (1/8 εντός παιδιάς).

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Αταμάν κατάφερε πάλι να βρει γιατρικό στην άμυνα και να αποκτήσει έτσι αυτοπεποίθηση για την επίθεση: με επιμέρους σκορ 15-5 στο τελευταίο 4λεπτο, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας «αέρα» 9 πόντων (39-30), κάτι που οφείλεται εν πολλοίς και στον εκτελεστικό οίστρο του Μήτογλου (17 πόντοι σε αυτό το διάστημα).

Στο δεύτερο μέρος μπήκαν κι άλλοι παίκτες στην εξίσωση επιθετικά για τον «εξάστερο», που κατάφερε να χτίσει διαφορά 16 πόντων λίγο πριν από το φινάλε της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί όμως οι «πράσινοι» μάλλον πίστεψαν ότι τελείωσε το παιχνίδι και χαλάρωσαν υπερβολικά. Το 59-43 μετατράπηκε σε 59-55 μέσα σε λιγότερο από τα 4 αγωνιστικά λεπτά και το ματς έγινε ντέρμπι από το… πουθενά.

Ακόμα και στο 72-62 που διαμορφώθηκε στο 37’, ο Παναθηναϊκός έδειξε να επαναπαύεται και υπέπεσε σε μαζεμένα λάθη και στις δύο άκρες του παρκέ. Πάλι καλά που στο φινάλε μίλησε η ψυχραιμία των παικτών του Αταμάν από τις βολές για να χαρίσουν το ροζ φύλλο στο «τριφύλλι».

Το σίγουρο είναι ότι ο «εξάστερος» οφείλει να ελαχιστοποιήσει τα νεκρά του διαστήματα, αλλά και να αποφύγει τα πολλά λάθη από ‘δω και πέρα αν θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στον θεσμό. Κόντρα στην ΑΕΚ έκανε 14 λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν δίχως ιδιαίτερη πίεση. Αν συνυπολογίσουμε και το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (5/17), τότε καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που είχαν οι «πράσινοι» στον επιθετικό τομέα.

Επίσης, είναι σημαντικό για τον Αταμάν να πάρει περισσότερα πράγματα στα επόμενα παιχνίδια (ή παιχνίδι) από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Στον προημιτελικό με την Ένωση, οι «παγκίτες» έδωσαν μόλις 5 πόντους κι αν εξαιρέσουμε την αμυντική δουλειά και τα ριμπάουντ του Χουάντσο, δεν είχαν συνεισφορά μέσα στο ματς. Κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα αν αναλογιστούμε το μικρό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των αγώνων.

Κλείνοντας να σταθούμε σε ατομικό επίπεδο στον Μήτογλου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ), αλλά και στους Λεσόρ και Γκραντ: ο Γάλλος σέντερ τελείωσε πολλές φάσεις όταν τροφοδοτούνταν σωστά (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ήταν «λίρα εκατό» σε μία ακόμα αναμέτρηση (13 πόντοι, 6 ασίστ) πετυχαίνοντας και ορισμένα κρίσιμα καλάθια στην 4η περίοδο.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην απόδοσή του λοιπόν, θα σταθούμε στην ουσία, που λέει ότι ο «εξάστερος» πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά ξεδιπλώνοντας ανά διαστήματα την ποιότητά του. Τώρα επιβάλλεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο βελτιωμένος και συγκεντρωμένος για να φτάσει στον τελικό στόχο του…

Υ. Γ. Ίσως έπρεπε να γίνει λίγο διαφορετική διαχείριση στο ροτέισον από τον κόουτς Αταμάν, κυρίως στο σημείο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει σύσσωμο το «second unit» της ομάδας, που αποτελούνταν από παίκτες που για διάφορους λόγους δεν είχαν ρυθμό και χημεία μεταξύ τους. Ας ελπίσουμε να μην στοιχίσει από ‘δω και πέρα η καταπόνηση κάποιων «πράσινων», καθώς σε ένα ακόμα ματς 4 εξ αυτών αγωνίστηκαν για 29+ λεπτά.

Πηγή: panathinaikos24.gr//ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments