Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για τη μεγάλη αποχή

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για τη μεγάλη αποχή

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

11 βουλευτές απείχαν από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει χειρότερα, θα μπορούσαν να είχαν πάει και καλύτερα: στο ΠΑΣΟΚ είδαν χθες 11 βουλευτές της κοινοβουλευτικής τους ομάδας να απέχουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για όλους.

Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο αριθμός και το είδος των ψήφων κατά της πρότασης δεν ήταν γνωστά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βουλευτές που είχαν ψηφίσει “όχι” δεν εμφανίστηκαν τελικά στο βήμα. Το “μασάζ” της απόρριψης της αποχής δεν λειτούργησε.

Νωρίτερα, στελέχη της Πειραιώς σχολίασαν μετά το αποτέλεσμα ότι από ΝΔ ψήφισε το 68% και από το ΠΑΣΟΚ μόλις το 66% για να προσθέσουν δηκτικά: «Το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε μικρότερο ποσοστό στα «ναι» από τη ΝΔ».

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απάντησαν στα σχόλια των κυβερνητικών διαρροών αναφέροντας ότι «όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της».

Η κύκλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτουν πως «είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές».

Η επιχείρηση μετατόπισης των βουλευτών τις τελευταίες ώρες περιελάμβανε τετ α τετ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που ανέλαβε ο ίδιος την προσπάθεια, η οποία επικεντρώθηκε όχι τόσο στο σκληρό μπλοκ των διαφωνούντων (αν και υπήρξαν απανωτά ραντεβού με συγκεκριμένους βουλευτές που είχαν εκφραστεί ηπιότερα αλλά έμειναν αμετακίνητοι), αλλά στους δύο βουλευτές Ηρακλείου, Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκο Παρασύρη, που είχαν εκφράσει (για τον έναν ή τον άλλο λόγο) ενστάσεις που δεν κάμφθηκαν το προηγούμενο διάστημα -και σε βουλευτές όπως η Νάγια Γρηγοράκου και ο Γιώργος Νικητιάδης.

Επισημαίνεται ότι οι κριτικές για τον υψηλό αριθμό των αποχών προήλθαν και μέσα από τις γραμμές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ωστόσο επισημαίνεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είχε επιβάλει κομματική πειθαρχία και ως εκ τούτου, δεν αναμένονται διαγραφές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments