Πολιτική

Επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία 21-22 Φεβρουαρίου

Επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία 21-22 Φεβρουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την Ινδία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το διήμερο 21 και 22 Φεβρουαρίου όπου και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Ινδία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το διήμερο 21 και 22 Φεβρουαρίου

Την Ινδία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το διήμερο 21 και 22 Φεβρουαρίου όπου και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ο Πρωθυπουργός Shri Narendra Modi και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα έχουν διμερείς συζητήσεις», ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κύριος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στον 9ο Διάλογο της Ραϊσίνα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα έπειτα από 15 χρόνια.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΥΠΕΞ της Ινδίας: 

  1. Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Shri Narendra Modi, ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (Ελλάδα), Α.Ε. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στην Ινδία από τις 21-22 Φεβρουαρίου 2024. Θα συνοδεύεται από ανώτερους αξιωματούχους και μια υψηλόβαθμη επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα είναι ο κύριος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στον 9ο Διάλογο της Ραϊσίνα, 2024 στο Νέο Δελχί. Θα επισκεφθεί επίσης τη Βομβάη πριν επιστρέψει στην Αθήνα.
  2. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα τύχει εθιμοτυπικής υποδοχής στο προαύλιο του Rashtrapati Bhawan. Ο Πρωθυπουργός Shri Narendra Modi και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα έχουν διμερείς συζητήσεις και ο Πρωθυπουργός Modi θα παραθέσει επίσης γεύμα προς τιμήν του επισκέπτη αξιωματούχου.
  3. Οι σχέσεις Ινδίας-Ελλάδας έχουν αναβαθμιστεί σε “στρατηγική εταιρική σχέση” κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2023. Βασίζονται σε κοινές πολιτιστικές αξίες, δέσμευση για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, της ναυτιλίας, της ναυτιλίας και χαρακτηρίζονται από σύγκλιση σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Οι δύο χώρες συνεργάζονται επίσης στενά σε διάφορα πολυμερή φόρουμ.
  4. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη αρχηγού κράτους/κυβέρνησης από την Ελλάδα στην Ινδία μετά από 15 χρόνια- η τελευταία επίσκεψη πρωθυπουργού από την Ελλάδα στην Ινδία πραγματοποιήθηκε το 2008. Ο Πρωθυπουργός Shri Narendra Modi επισκέφθηκε την Αθήνα στις 25 Αυγούστου 2023. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη αναμένεται να ενισχύσει και να εμβαθύνει περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ινδίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments