Τεχνολογία

Nvidia: Τα αποτελέσματά της θα τεστάρουν τις προσδοκίες της αγοράς για ΑΙ

Nvidia: Τα αποτελέσματά της θα τεστάρουν τις προσδοκίες της αγοράς για ΑΙ

Πηγή Φωτογραφίας: businessrev.gr

Τεστ για τις αντοχές ενός από τα πιο «καυτά» ονόματα της αγοράς θα είναι τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της Nvidia την επόμενη εβδομάδα

Τεστ για τις αντοχές ενός από τα πιο «καυτά» ονόματα της αγοράς θα είναι τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της Nvidia την επόμενη εβδομάδα, αλλά και γενικότερα για τον «πυρετό» της τεχνητής νοημοσύνης που έχει πυροδοτήσει τα κέρδη της Wall Street τους τελευταίους μήνες.

Ο ενθουσιασμός για τις δυναμικές της τεχνητής νοημοσύνης έχει ενισχύσει τις μετοχές της Nvidia περισσότερο από 46% από τις αρχές του έτους. Η αύξηση της κεφαλαιοποίησής της κατά 570 δισ. δολάρια είναι υπερτριπλάσια από την αντίστοιχη της Intel. Η μετοχή της Nvidia αυξήθηκε περισσότερο από 240% το 2023.

Τα κέρδη του κατασκευαστή επεξεργαστών εκπροσωπούν περισσότερο από το ένα-τέταρτο της αύξησης του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500 φέτος. Ο δείκτης είναι ενισχυμένος 5% από τις αρχές του έτους, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η τεχνητή νοημοσύνη συνέβαλε στην ενίσχυσή του κατά 24% το 2023.

Τώρα, η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία της Wall Street μετά τις Apple και Microsoft, η Nvidia αποτελεί βαρόμετρο για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης. Και άλλες μετοχές που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ενισχύθηκαν φέτος, όπως Super Micro Computer, που καταγράφει κέρδη 182% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ενώ η Arm Holdings ενισχύεται 71%.

«Όταν κάποιος λέει ότι η αγορά τα πάει καλά φέτος, στην πραγματικότητα εννοεί ότι τα πάει καλά η τεχνολογία και η Nvidia βρίσκεται στο επίκεντρο. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη και εάν αυτή η αισιοδοξία δεν εκπληρωθεί μέσω των κερδών, τότε μπορεί να υπάρξει ανατροπή του κλίματος ανά πάσα στιγμή», αναφέρει ο Κέιθ Λέρνερ, στρατηγικός αναλυτής της Truist Advisory Services.

H Nvidia θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου στις 21 Φεβρουαρίου. Η Wall Street αναμένει κέρδη της τάξης των 4,56 δολαρίων ανά μετοχή και αύξηση των εσόδων στα 20,378 δισ.δολάρια από 6,05 δισ. της αντίστοιχης περιόδου του 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της εταιρείας και τη σημασία που δίδει στην τεχνητή νοημοσύνη, τα αποτελέσματα της Nvidia είναι ζωτικής σημασίας για το κλίμα στην αγορά, αναφέρει ο Κέβιν Λάντις, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Firsthand Capital.

Ο Τομ Χέινλιν, στρατηγικός αναλυτής της U.S. Bank Wealth Management, αναφέρει ότι θετικές προοπτικές για την πορεία της Nvidia θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περισσότερο ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη και να διευρύνει το ράλι της αγοράς που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί στις λεγόμενες Magnificent Seven, τις κορυφαίες τεχνολογικές μεταξύ των οποίων και η Nvidia.

H μετοχή της Meta Platforms, ακόμη ένα μέλος της ομάδας έχει ενισχυθεί 34% φέτος, ενώ αντίθετα της Apple έχει υποχωρήσει 5%. Η μετοχή της Tesla έχει επίσης βουλιάξει 20% καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων προειδοποίησε για αξιοσημείωτα χαμηλότερο ρυθμό αύξησης φέτος και συρρικνούμενα περιθώρια κέρδους.

Ο Ριούτα Μακίνο, αναλυτής της Gabelli Funds, θεωρεί ότι ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τη Nvidia είναι τόσο μεγάλος που η μετοχή της θα μπορούσε να υποχωρήσει τουλάχιστον 10% εάν η εταιρεία απλά ανταποκριθεί στις προβλέψεις, χωρίς να τις ξεπεράσει.

Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για τη Nvidia χάρη στις αυξημένες κεφαλαιουχικές της δαπάνες από πελάτες όπως Amazon.com και Microsoft στις δραστηριότητες cloud, στις οποίες στηρίζονται τα τσιπ των εταιρειών αυτών.

Τυχόν απογοητευτικά αποτελέσματα της Nvidia θα μπορούσαν να επιτείνουν τις ανησυχίες για το συνωστισμό στα μεγάλα ονόματα της αγοράς, σημειώνει ο Μάικλ Πέρβς, επικεφαλής της Tallbacken Capital Advisors.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments