Γεωπολιτικά

Οικογένειες ομήρων αναγάζονται να δουν τους βιασμούς αγαπημένων τους από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Οικογένειες ομήρων αναγάζονται να δουν τους βιασμούς αγαπημένων τους από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Women chant slogans while marching in a rally organized by supporters of Fatah and the Hamas terror group in solidarity with Gaza after the weekly Muslim Friday prayers in the city of Hebron in the West Bank on October 13, 2023. (Photo by HAZEM BADER / AFP)

Οι σεξουαλικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε τέσσερις κύριες τοποθεσίες: Στο Φεστιβάλ Nova, στα κιμπούτς, στις βάσεις των Ισραηλινών Στρατών και στις τοποθεσίες αιχμαλωσίας.

Μια έκθεση που αναλύει πολυάριθμες μαρτυρίες από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου που σχετίζονται με τη σεξουαλική βία της Χαμάς αποκάλυψε ότι οι οικογένειες και οι φίλοι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να βιάζονται υπό την απειλή όπλου.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε από την Ένωση Κέντρων Κρίσης Βιασμού στο Ισραήλ, αναλύει εμπιστευτικές και δημόσιες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και συνεντεύξεις με θύματα.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς επέλεξε να βλάψει στρατηγικά το Ισραήλ με δύο ξεκάθαρους τρόπους: απαγωγές πολιτών και διαπράττοντας σαδιστικά σεξουαλικά εγκλήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ARCCI. «Η σιωπή θα μείνει στη μνήμη μας ως μια ιστορική κηλίδα σε όσους επέλεξαν να μη μιλήσουν και να αρνηθούν τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξε η Χαμάς».

Η έκθεση αποκάλυψε ότι τρομοκράτες της Χαμάς απείλησαν θύματα με όπλα, τραυμάτισαν γυναίκες με σκοπό τον βιασμό. Οι σύντροφοι, οι οικογένειες και οι φίλοι εξαναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν το θέαμα…

Οι περισσότεροι από αυτούς που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν στη συνέχεια, και μερικοί ακόμη και κατά τη διάρκεια της πράξης βιασμού. Άλλοι πάλι βρέθηκαν νεκροί αργότερα με τα γεννητικά τους όργανα να είναι ακρωτηριασμένα.

Η πλήρης έκταση των σεξουαλικών εγκλημάτων της Χαμάς πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ γνωστή. Η έκθεση τόνισε ότι δεν μπορεί να παρέχει το πλήρες αριθμητικό μέτρο της έκτασης της σεξουαλικής βίας της Χαμάς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε τέσσερις κύριες τοποθεσίες: Στο Φεστιβάλ Nova, στα κιμπούτς, στις βάσεις των Ισραηλινών Στρατών και στις τοποθεσίες αιχμαλωσίας.

Σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις αναφέρθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από αυτόπτες μάρτυρες και πρώτους ανταποκριτές στο Φεστιβάλ Nova, συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών. Στα κιμπούτζ, γυναίκες και κορίτσια δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας περίπτωσης κρυμμένου μαχαιριού στο γεννητικό όργανο ενός τέτοιου θύματος.

Οι στρατιώτες στις βάσεις των IDF ήταν επίσης θύματα σεξουαλικής βίας, με σαφή ένδειξη του σώματός τους. Οι όμηροι που επέστρεψαν από τη Γάζα αποκάλυψαν επίσης τρομακτική σεξουαλική βία εναντίον των ομήρων.

«Καθώς οι ουλές στις καρδιές μας αρνούνται να επουλωθούν και οι ψυχές των αδελφών μας φωνάζουν σε μας από τα βάθη της γης, ένα σημαντικό μέρος αυτών που θεωρούσαμε συνεργάτες απάντησε σιωπηλά και αρνήθηκε αυτές τις φρικαλεότητες», αναφέρει η έκθεση. Οι συγγραφείς, ο Δρ. Κάρμιτ Κλαρ-Χάλαμις και ο Νόκα Μπέργερ, έγραψαν: «Σας καλούμε να υψώσετε τις φωνές σας και να μην αφήσετε τις κραυγές αυτών των θυμάτων να σβήσουν».

Πηγή: Jerusalem Post

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments