Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ελλάδα και Ινδία έτοιμες να υλοποιήσουν τον Διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης

Γεραπετρίτης: Ελλάδα και Ινδία έτοιμες να υλοποιήσουν τον Διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: Γεραπετρίτης

Είμαστε έθνη της θάλασσας που μας ενώνει η δέσμευσή μας στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο «Raisina Dialogue» στο Νέο Δελχί

«Το μήνυμά μου σήμερα είναι ότι η Ελλάδα και η Ινδία είναι έτοιμες, προς όφελος της Δημοκρατίας και της παγκόσμιας ευημερίας, να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να υλοποιήσουν το οραματικό έργο του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC)», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Διεθνές Συνέδριο «Raisina Dialogue» στο Νέο Δελχί.

Ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία, στάθηκε στην ομιλία του στα πλεονεκτήματα του IMEC: Αναβάθμιση της μεταφορικής ικανότητας και ανθεκτικότητας των ροών του εμπορίου, ενέργειας και δεδομένων, μείωση του χρόνου και κόστους μεταφοράς φορτίου κατά 30-40%, μεγαλύτερη αποδοτικότητα των μεταφορών, μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Όμως το έργο αυτό είναι πολλά περισσότερα. Είναι πρωτίστως ένα έργο ειρήνης και πολιτισμού, το οποίο θα μεταφέρει αγαθά, ελπίδα, ευημερία και ενότητα», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο διάδρομος, όπως πρόσθεσε, θα συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της ανθεκτικότητας σε μελλοντικές κρίσεις, είτε πρόκειται για συγκρούσεις, είτε για πανδημίες, είτε για φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας υποδομές μέσω συνεργειών που προάγουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήρε τη θέση και τον ρόλο της Ινδίας ως ενός «μεγάλου έθνους με αξιοθαύμαστα επιτεύγματα, στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου, με έναν συνεχώς διευρυνόμενο οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο παγκοσμίως».

Η μεγάλη χώρα της Νότιας Ασίας μοιράζεται με την Ελλάδα κοινές, θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν από την ιστορική προέλευση, τους αρχαίους πολιτισμούς, την πολιτιστική παρουσία και τη δημιουργική αλληλεπίδραση ανά τους αιώνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments