Πολιτική

Γιαννακοπούλου: Διαφωνώ με Ανδρουλάκη, δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Γιαννακοπούλου: Διαφωνώ με Ανδρουλάκη, δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πηγή Φωτογραφίας: Νάντια Γιαννακοπούλου Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του κόμματος έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καθώς πρόκειται για μία θέση που το κόμμα έχει υιοθετήσει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει πει τι σκοπεύει να κάνει στην ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ρήγμα φαίνεται πως δημιουργείται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου διαφωνεί με τον απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσουν το νόμο και δηλώνει πως η ίδια θα υπερψηφίσει.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στα Παραπολιτικά πως «Τα η κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Ζητούν να συζητηθεί το θέμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του κόμματος έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καθώς πρόκειται για μία θέση που το κόμμα έχει υιοθετήσει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει πει τι σκοπεύει να κάνει στην ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είναι αντίθετοι με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ανδρουλάκης: Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε -Θέλουμε μια καθαρή λύση Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας την Πέμπτη στο «Mega» αναφέρθηκε στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments