Αθλητισμός

Βήμα τίτλου η ΑΕΚ

Βήμα τίτλου η ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [367503] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πέντε νίκες και μία ισοπαλία στις τελευταίες έξι αγωνιστικές η Ένωση.

Με τους Βίντα, Ελίασον και Τσούμπερ να σκοράρουν η ΑΕΚ, η οποία είχε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα γκολ, πέρασε με 3-1 από την έδρα της Λαμίας για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πήγε στο +4 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι παίζουν την Κυριακή (25/2) με Παναιτωλικό και Κηφισιά αντίστοιχα.

Η Ένωση ήταν ούτως ή άλλως ανεβασμένη αγωνιστικά όπως δείχνουν τα αποτελέσματά της και η απόδοσή της από τέλη Ιανουαρίου κι έπειτα και από την περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ ανεβασμένη και ψυχολογικά αφού ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Και αφού ανέβηκε στην κορυφή, ο στόχος της είναι να παραμείνει εκεί ως το τέλος, οπότε πήγε… έτοιμη στο «Αθανάσιος Διάκος» και φάνηκε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον έλεγχο, είχε την πρώτη της φάση στο 7′ με τον Ελίασον που δεν μπόρεσε να βρει στόχο μετά το γύρισμα του Πινέδα και τελικά άνοιξε το σκορ στο 17′: Κόρνερ του Άμραμπατ, κεφαλιά-κεραυνός του Βίντα και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, με το γκολ Νο20 φέτος για τους Κιτρινόμαυρους, σε όλες τις διοργανώσεις, από στημένη φάση.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν ένιωθε κάποιο κίνδυνο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν στο 32′ ένα σουτ του Τόσιτς που μπλόκαρε εύκολα ο Στάνκοβιτς, με τον Αλμέιδα να ζητάει από τους παίκτες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πετύχουν δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου μέρους και ακριβώς αυτό έγινε. Στο 41′ οι Γιόνσον και Πινέδα πίεσαν ψηλά και ο Μεξικανός έκλεψε και έβγαλε τετ α τετ τον Ελίασον που πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-2.
Ο Λεωνίδας Βόκολος προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει την ομάδα του ώστε να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο ματς αλλά στο 63′ κρίθηκαν όλα οριστικά καθώς ο Άμραμπατ εκτέλεσε το φάουλ και ο Τσούμπερ με ωραία γυριστή κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 0-3.
Κάπου εκεί, η ΑΕΚ χαλάρωσε κάπως και η Λαμία βρήκε την ευκαιρία στο επόμενο λεπτό, στο 64′, να μειώσει σε 1-3 με τον Σίντκλεϊ που πήρε την πάσα του Σλίβκα και από πλάγια θέση νίκησε τον Στάνκοβιτς πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής, όπως αποδείχθηκε, για την ομάδα του.

Αυτό ήταν… Το γκολ των γηπεδούχων μάλλον… εκνεύρισε τους Κιτρινόμαυρους που ανέβασαν ταχύτητα αμέσως και είχαν δύο καλές ευκαιρίες, στο 66′ και στο 67′, για το 4ο γκολ με τον Ελίασον αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Κοσέλεφ απέκρουσε δύσκολα το πλασέ ενώ στη δεύτερη η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά που έκανε.

Αυτό, μάλιστα, δεν ήταν το μοναδικό δοκάρι για την ΑΕΚ αφού στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Πήλιου να σταθεί άτυχος στο σουτ που επιχείρησε με το δεξί, με τον Αλμέιδα να… μην τα βάφει και μαύρα πάντως από τη στιγμή που ήρθε η νίκη, η οποία διατηρεί την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας ό,τι κι αν κάνουν οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στα δικά τους παιχνίδια την Κυριακή (25/2).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments